Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? In 70 recepten tonen Pascalle Bonnier en Mathijs Kok de oneindige mogelijkheden met haver als basis. Van brood tot burger, van soep tot stroopwafel, van cake tot cappuccino, van pasta tot pannenkoek. Voor elk moment op de dag is er een havermoutje! Ook dit heerlijke worteltaarthavermoutje komt uit het kookboek “Havermoutje”.
Worteltaarthavermoutje
Ingrediënten
50 g havervlokken
50 g wortel, geraspt
20 g gedroogde cranberry‘s
200 ml amandelmelk
1 tl kaneel
1 el walnoten
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenBreng de havervlokken met driekwart van de geraspte wortel,
de cranberry‘s en de amandelmelk in een pan aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken en roer alles regelmatig door.
Doe de havermout in een kom en strooi het kaneel erover.
Verdeel de rest van de wortel over de havermout en garneer
met de walnoten. Deze overheerlijke traktatie is helemaal voor
jou alleen!
Pascalle Bonnier en Mathijs Kok is havermout met de paplepel ingegoten. Ze gaan de deur niet uit zonder hun dagelijkse havermoutje of ze nemen er eentje mee voor onderweg.
Zelfs hun eerste date bestond uit een havermoutontbijtje. Sindsdien experimenteren ze er samen gretig en met veel succes op los in hun keukentje dat ze tegenwoordig zelfs hun havermoutlab noemen.