Na het eten van sesamzaad hoor je de zuiverste tonen en de zoetste melodietjes. Of in dit geval de zoutste melodietjes, want zoutjes zijn zelden zoet. Maar als jij zoet bent, krijg je wel eerder een zoutje. En als je mazzel hebt, een zingend zoutje.
Zingende Zoutjes
Ingrediënten
5 plakjes roomboter bladerdeeg
1 handje geraspte kaas
2 eetlepels sesamzaad
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenVerwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien, dit duurt een paar minuten.
Snij met een scherp mes elke plak bladerdeeg in 6 lange repen. Haal de repen los van het plastic velletje. Leg ze op twee bakplaten, bekleed met bakpapier.
Strooi sesamzaadjes over het bladerdeeg en druk ze een beetje in het deeg.
Strooi er wat geraspte kaas over. Het geeft niet als er wat kaas naast de repen valt, een beetje rommelige zoutjes zijn juist extra feestelijk.
Schuif de bakplaten in de oven en laat de zoutjes 6 à 8 minuten zingen. Tot ze goudbruin en knapperig zijn. Lekker als tussendoortje of bij de soep!
Zingende Zoutjes is een recept uit het gezinskookboek Keet Smakelijk – 77 vrolijke recepten en een pond gezond verstand van Keet Smakelijk.