Zoete aardappel- en auberginetoast met avocadospread en harissa

Uit het kookboek Be More Vegan, van Niki Webster.

Dit is hét boek voor beginnende (jonge) vegans! Vegan is geen trend, maar een nieuwe manier van eten. Maar je wilt natuurlijk wel lekker en gevarieerd eten en zorgen dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Be more vegan legt alles uit over veganisme en hoe je zo gezond en leuk mogelijk plantaardig leeft. Minstens zo belangrijk zijn de 50 heerlijke recepten. Van ontbijtrepen met banaan en zomerfruit tot mini-flatbreadpizza’s en van quesadilla’s met zoete aardappel, champignon en mais tot karamel-chocopuddinkjes; once you go vegan, you never go back!

Zoete aardappel- en auberginetoast

Een geweldige snack! De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings. Onze favorieten: avocadospread, romige hummus en rokerige kikkererwten.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

10 personen
Zoete aardappel- en auberginetoast

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 1 grote zoete aardappel
  • olijfolie voor het bestrijken
  • snuf zout
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 el rozenharissa of 1 tl harissapasta
  • 1 el olijfolie
  • sap van 0.5 citroen
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • flinke snuf zout
  • 1 rijpe avocado
  • sap van 0.25 citroen
  • zout en peper
  • hummus (zelf maken of kant-en-klaar)
  • 3 el granaatappelpitjes
  • handvol rucola

Deel dit recept

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Snijd de aubergine in de lengte in circa vier plakken; snijd de zoete aardappel in de lengte in circa zes plakken. Bestrijk ze met olijfolie.

3. Leg de plakken op een bakplaat en bestrooi ze met zout.

4. Bak ze 15 minuten in de oven, keer de plakken om en laat nog eens 15 minuten bakken. Check of ze vanbinnen zacht zijn, haal ze uit de oven en leg ze op een serveerschaal.

Zo maak je de kikkererwten

1. Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar.

Zo maak je de avocadospread

1. Prak de avocado fi jn in een kom en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.

Zo maak je het af

1. Beleg de zoete aardappel- en auberginetoast met de avocado spread, hummus, harissakikkererwten, granaat appel pitjes en rucola.

Dit vind je vast ook lekker: bio falafel met bieten en tzatziki.

Bekijk ook deze recepten