ZOETE-AARDAPPEL- EN AUBERGINETOAST MET AVOCADOSPREAD & HARISSA

uit het nieuwe kookboek ‘Be More Vegan‘, van Niki Webster.

Dit is hét boek voor beginnende (jonge) vegans! Vegan is geen trend, maar een nieuwe manier van eten. Maar je wilt natuurlijk wel lekker en gevarieerd eten en zorgen dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Be more vegan legt alles uit over veganisme en hoe je zo gezond en leuk mogelijk plantaardig leeft. Minstens zo belangrijk zijn de 50 heerlijke recepten. Van ontbijtrepen met banaan en zomerfruit tot mini-flatbreadpizza’s en van quesadilla’s met zoete aardappel, champignon en mais tot karamel-chocopuddinkjes; once you go vegan, you never go back!

Een geweldige snack! De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings. Mijn persoonlijke favorieten: avocadospread, romige hummus en rokerige kikkererwten.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

10 personen

Ingrediënten

1 grote aubergine
1 grote zoete aardappel
olijfolie voor het bestrijken
snufje zout
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 el rozenharissa of 1 tl harissapasta
1 el olijfolie
sap van 0.5 citroen
1 tl gerookte paprikapoeder
flinke snuf zout
1 rijpe avocado
sap van 0.25 citroen
zout en peper
hummus (zie bladzijde 95 of volg een eigen recept of koop hem kant-en-klaar)
3 el granaatappelpitjes
handvol rucola

Deel dit recept

Bereiding

Tot 30 mins bereidingstijd, voor circa 10 stuks.

ZO MAAK JE DE TOAST
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Snijd de aubergine in de lengte in circa vier plakken; snijd de zoete aardappel in de lengte in circa zes plakken. Bestrijk ze met olijfolie.
3. Leg de plakken op een bakplaat en bestrooi ze met zout.
4. Bak ze 15 minuten in de oven, keer de plakken om en laat nog eens 15 minuten bakken. Check of ze vanbinnen zacht zijn, haal ze uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
ZO MAAK JE DE KIKKERERWTEN
Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar.
ZO MAAK JE DE AVOCADOSPREAD
Prak de avocado fi jn in een kom en voeg het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
ZO MAAK JE HET KLAAR
Beleg de aubergine- en zoete-aardappeltoast met de avocado spread, hummus, harissakikkererwten, granaat appel pitjes en rucola.

Bekijk ook deze recepten