“Een bak rijst met zoete aardappel in kokosmelk met limoenblad en curry madras. Deze curry zit vol met ongelooflijk voedzame ingredienten en elke hap is even smaakvol. Maak het jezelf gemakkelijk met een kom van je homemade curry op schoot en droom weg naar het zonnige Oosten. What more could you ask for?”~ Jason Tjon Affo
Zoete Aardappel Kokoscurry
Ingrediënten
1 el zonnebloemolie
1 ui, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 tomaat, fijngehakt
1 el tomatenpuree
1 el curry-madraspoeder
500 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
1 blik kikkererwten à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
2 limoenbladeren
700 ml water
1 groentebouillonblokje
1 blik kokosmelk à 400 ml
koriander, grof gehakt
limoen, in partjes
rode chilipeper, gehakt
Bereiding
Bereidingstijd: tot 60 minuten1) Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten en voeg de knoflook, chilipeper en tomaat toe. Bak omscheppend 1 minuut mee.
2) Voeg de tomatenpuree, curry madras, zoete aardappel, kikkererwten, limoen-bladeren, het water en bouillonblokje toe. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
3) Voeg de kokosmelk toe, roer door en breng aan de kook. Laat nog 15 minuten koken.
4) Garneer met koriander, limoen en eventueel extra gehakte chilipeper.
Serveer met rijst of brood.
Dit heerlijke recept komt wederom uit het boek Soul Food van Jason Tjon Affo, genomineerd voor onze LekkerVega Kookboekverkiezing 2020.