Zoete aardappelsoep met feta
Ingrediënten
1-2 uien
700g zoete aardappel
1 el olijfolie
2-4 tenen knoflook
zout
zwarte peper
kerriepoeder
1 liter water
150 g feta
2 el pompoenpitten
wat olijven
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Hoe dunner je de zoete aardappel snijdt, hoe korter de kooktijd van de soep zal zijn.
Pel ui en knoflook en snijd fijn.
Doe de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de ui zacht en glazig. Voeg de knoflook en de zoete aardappel toe en laat nog even meebakken samen met wat kerriepoeder als je dat lekker vindt. Blus af met het water. Pureer met een staafmixer of stamp met een aardappel stamper als je geen staafmixer hebt. Een blender is ook prima.
Garneersuggestie
Schenk de soep in kommen en verdeel de verkruimelde feta erover. Garneer met zacht geroosterde pompoenpitten. Lekker met vers, donker brood (even in de oven…) en verse olijven.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/