Dit gerecht kan je zowel als dessert als ontbijt eten.
Zoete couscous
Ingrediënten
150g rozijnen
500 ml thee naar keuze
2 el olijfolie
200 ml water
0.5 tl zout
500 g couscous of quinoa
50 g poedersuiker
1 el oranjebloesemwater
1 el gem. kaneel
rozenblaadjes
gesuikerde sinaasappelschil
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Week de rozijnen in de warme thee gedurende 2 uur. Giet af en laat uitlekken.
Kook het water. Doe de couscous in een platte (oven)schaal, samen met de suiker, kaneel en het zout. Voeg het water, het oranjebloesemwater en de olie toe en roer met een vork luchtig door. Doe dit alle 5 minuten totdat al het vocht is opgenomen. Voeg de rozijnen toe. Serveer in mooie glazen of schaaltjes en garneer met wat rozenblaadjes en als je hebt, enkele slierten gesuikerde sinaasappelschil.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/