Zoete risotto

Deze heerlijke soep is onderdeel van één van onze kersmenu’s. Bekijk alle kerstmenu’s op onze kerstpagina.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

400 g pompoenvlees
2 sjalotjes
2-3 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
600 ml cranberrysap
400 ml groentebouillon
2-3 el olijfolie
150 g verse cranberry’s
zout, peper
250 g risottorijst
4 el peterselie, gehakt
4 el Parmezaanse kaas, vers geraspt
40 g boter

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minutenPompoenvlees in blokjes snijden of grof raspen. Sjalotjes en knoflook pellen en in blokjes snijden. Rozemarijn wassen en droog schudden. Naalden eraf halen en hakken. Cranberrysap en groentebouillon in een pan aan de kook brengen en vuur laag zetten. Olijfolie in een tweede pan verhitten. Pompoen, sjalotjes, knoflook en rozemarijn met de cranberry’s hierin circa 1 minuut smoren.
Krachtig op smaak brengen met zout en peper.
Rijst erdoor roeren en kort mee laten smoren. Een derde van het sap-bouillonmengsel in de pan gieten. Risotto op matig vuur circa 20 minuten zachtjes laten koken, regelmatig roeren. Vervolgens steeds een beetje bouillon toevoegen tot de rijst mooi verzadigd is, maar toch nog beet heeft. Peterselie, Parmezaanse kaas en boter door de risotto roeren, verder op smaak brengen en meteen serveren.

Bekijk ook deze recepten