uit het kookboek ‘Flavour‘, van Yotam Ottolenghi. Dit is de winnende titel in de categorie ‘Buitenlandse Auteurs’ van de 8e editie van de LekkerVega Kookboekverkiezing 2020.
Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. Flavour combineert eenvoudige recepten voor doordeweekse avonden met opvallende gerechten voor de ontspannen weekendkok.
Deze uitstalling van het lekkerste dat het seizoen biedt, is heerlijk als licht dessert, maar ook als middelpunt van een brunch. Je kunt zelf labne maken, daarvoor moet je de yoghurt wel ruim 24 uur laten uitlekken, of je kunt het jezelf makkelijk maken door te kiezen voor kant-en-klare labne of yoghurt Griekse stijl waar wat slagroom doorheen is geroerd.
Je kunt zelf bepalen welk zomerfruit jekiest, afhankelijk van wat lekker en niet al te kostbaar is. Je kunt ook minder soorten kiezen, of zomerfruit uit de diepvries gebruiken, zeker als het fruit volgens het recept gepureerd wordt. Je maakt meer olie dan je nodig hebt: bewaar hem in een glazen pot, om overeen salade of kort gekookte groenten te schenken.