Zomerse salsa van avocado tomaat en mango

Deze salsa is lekker als bijgerecht bij de (vegetarische) barbecue, maar kan ook heel goed worden gegeten als lekkere salade of voorgerecht – doe dan b.v. een beetje salsa op een blaadje sla of serveer de salsa in een ondiep glas.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 mango
1 avocado
4 tomaten
1 Spaanse peper
handje korianderblad
3 tenen knoflook
1 theelepel zout
2 eetlepel limoensap
1 kleine ui
3 eetlepels olijfolie

Deel dit recept

Bereiding

Pel de mango en avocado en snijd ze in stukjes. Snijd ook de tomaten in kleine stukjes. Haal de pitjes uit de Spaanse peper en snijd zeer fijn. Snijd het korianderblad fijn. Snijd de knoflook fijn. Voeg alle bovengenoemde ingrediënten bij elkaar in een kom en roer er het zout, het limoensap, de fijn gesneden ui en de olijfolie erdoor. Om de smaken goed in te laten trekken en het gerecht lekker koud en fris te laten zijn, moet het minstens een half uur voor het serveren in de koelkast hebben gestaan.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg:
www.kok-aan-huis.com/

Styling & fotografie, Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com

Bekijk ook deze recepten