INGELEGDE RODEKOOLSALADE MET SOJADRESSING
Salades in een nieuw jasje voor een heerlijke zomer.
Dit is de top-5 vega(n) salades van alle medewerkers van de Vegetariërsbond.
H4 Graag leggen we uit waarom we juist deze salades voor je hebben geselecteerd:
H5 Graag leggen we uit
H6 Graag leggen we uit
Zomerse Quinoa Salade met eetbare wilde planten
Wilde planten zijn in! Kijk maar naar de voedselbossen en de ‘wildpluk-trend’. Dit recept komt van de initiatiefnemers van In Het Wilde Weg. De salade is heerlijk met een falafal-balletje of zelfgemaakt vega burgertje.
Wakamé-Salade met Komkommer
Prima als snack ‘s avonds laat, of als bijgerecht bij een yakitori van gemarineerde shiitake. Deze zeewier-komkommer-salade heeft een beetje pit.
Ingelegde RodeKool-Salade met SojaDressing
Rodekool schijnt niet alleen goed te zijn voor je botten, maar ook voor het hart. Dat feitje zal ongetwijfeld bijdragen aan jouw liefde voor deze salade met umami-rijke dressing. En zo niet, dan wel omdat er ook mango in zit en daar schijn je dan weer een weelderig glanzende haarbos van te krijgen. Aldus auteur Milou van der Will in haar kookboek ‘Vegan Summer’.
Maftoul-Salade
In de meeste keukens zul je niet veel gerechten tegenkomen waarin maftoul wordt gebruikt. Koop deze Palestijnse couscous in de breder gesorteerde supermarkt of bij een ‘toko’. Tip: als je als vegan geen honing gebruikt, vervang het dan door bijvoorbeeld agave- of ahornsiroop.
Groene BonenSalade
Vaker zo’n groene salade op je bord, zorgt ook voor een groenere aarde. De teelt van peulvruchten belast het klimaat namelijk veel, veel minder dan veeteelt.
Dit recept van auteur en kok Esther Erwteman komt uit haar kookboek NOSH, dat de LekkerVega Kookboekverkiezing 2021 won.