Boustany – kookboek van Sami Tamimi

Boustany is het eerste soloproject van Sami Tamimi, co-auteur van de culinaire klassiekers Falastin, Jerusalem en Ottolenghi: Het Kookboek.

In Boustany – Arabisch voor ‘mijn tuin’ – viert Sami de rijke smaken en tradities van de Palestijnse keuken met meer dan 100 inspirerende vegetarische (en deels vegan) recepten. Van eenvoudige groente- en graangerechten tot geurige linzenfatteh en hartige maaltijden zoals aubergine en kikkererwten in pittige citroensaus: dit zijn de gerechten waarmee Sami opgroeide, smaken die hij liefheeft en deelt in dit boek.

Met Boustany nodigt hij jou uit de essentie van de Palestijnse keuken in huis te halen: feestelijk, onweerstaanbaar én budgetvriendelijk – vol verse groenten en authentieke kooktechnieken.

Sami Tamimi | 320 p. | 35,- | EAN 9789464043785 | Fontaine Uitgevers | verkrijgbaar bij o.a. BOL, Bruna en zelfstandige boekhandels zoals IJburg Boeken

Boustany is het eerste kookboek van Sami Tamimi, die samen met Ottolenghi diverse kookboeken schreef. Boustany geeft jou meer dan 100 vegetarische en vegan gerechten.

Historisch Kookboek Vega is een boek van Manon Henzen van eetverleden.nl dat verhaalt over de rijke geschiedenis van onze eetcultuurHistorisch Kookboek Vega gratis voor nieuwe leden

Word ook lid van de Vegetariërsbond en kies Historisch Kookboek Vega als welkomstgeschenk.