Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen als beste groentenrestaurant. Omdat het restaurant wordt gezien als rolmodel voor duurzame gastronomie, kreeg het in 2021 als eerste ook een Groene Michelinster!
Het restaurant bestaat inmiddels 10 jaar en heeft zich nationaal en internationaal bewezen. Als vlaggenschip van de “Dutch Cuisine” heeft dit restaurant de Nederlandse keuken en de Nederlandse eetcultuur hoog in het vaandel staan!
De speelse creativiteit van Luc en zijn brigade, hun ongekende vakmanschap en de beste producten die Nederland te bieden heeft, zorgen voor verrassing, vreugde en verrukking, uiteraard met de seizoenen mee en voor vleeseter, visliefhebber, vegetariër of veganist! Geniet van duurzame gastronomie!
Lees ook de recensie van ons bezoek in 2024.
LEKKER VEGA Keurmerk ‘Goud’ voor Bolenius
Bij ‘Goud’ bevat de menukaart 100% vegetarische gerechten, waarvan minimaal 50% plantaardig. Bij Bolenius wordt een prachtig menu samengesteld, op basis van de filosofie achter Dutch Cuisine. Dit houdt in dat de gerechten voor 80% uit groenten bestaan en voor 20% uit duurzaam vlees/vis. Naast dit menu biedt Bolenius een volledig vega(n) groentemenu! En daarom krijgt het restaurant het LEKKER VEGA Keurmerk Goud. Een fantastisch restaurant om te genieten van duurzame gastronomie.
1082MT Amsterdam Noord-Holland
Nederland