Sjuut (ook wel ‘Aan Sjuuteeänjd’) is een biologisch, Eko-gecertificeerd restaurant mét een Groene Michelinster! [zie hieronder] Er wordt uitsluitend gekookt met lokale producten van het seizoen. De moestuin levert prachtige kruiden en (vergeten) groenten op, die voor bijzondere smaken zorgen binnen de gerechten. Sinds 2022 is het restaurant gestart met het aanleggen van een plukbos.
De eigenaren hebben een heel grote liefde voor alles wat eerlijk en ambachtelijk tot stand is gekomen.
De gerechten zijn geïnspireerd op de smaken van vroeger en kunnen ook wel als streekgerechten gezien worden, maar dan op hoog niveau. De missie is om producten en smaken die Limburg rijk is, in ere te herstellen.
Proef Limburg; bij Sjuut!
LEKKER VEGA Keurmerk Goud voor Sjuut
Bij ‘Goud’ bevat de menukaart 100% vegetarische gerechten, waarvan minimaal 50% plantaardig. Je kiest uit een 100% vegetarisch en/of veganistisch menu van 3, 4 of zelfs 5 gangen. En daarom krijgt het restaurant het LEKKER VEGA Keurmerk ‘Goud’. De gerechten zijn van sublieme kwaliteit en dit restaurant zet zich op álle vlakken in op het gebied van duurzaamheid. Niet voor niets ontvingen zij de Groene Michelinster.
Advies van de Michelin-organisatie
Credits fotografie:
Foto bovenaan: Katja Waltmans / Aan Sjuuteeänjd
Andere foto’s: Jean Thoma / Aan Sjuuteeänjd
6365BH Schinnen Limburg
Nederland