Sexy Vegetariër

Maryam Hassouni en Laurens de Groot Meest Sexy Vegetariërs 2013

Laurens de Groot en Maryam Hassouni Meest Sexy Vegetariër van 2013. Foto: Rein JanssenActrice Maryam Hassouni en auteur en activist Laurens de Groot zijn verkozen tot Meest Sexy Vegetariër van 2013. Zij kregen de meeste stemmen tijdens een publieksverkiezing op de website van de Vegetariërsbond. Drummer Ries Doms en playmate Beau Hesseling werden tweede, singer-songwriter Maarten van Praag en zangeres Sabrina Starke werden derde. De Vegetariërsbond organiseert de verkiezing omdat er nauwelijks een persoonlijke keuze is te bedenken die meer positieve gevolgen heeft voor mens, dier en milieu dan de keuze voor vegetarische voeding. “Een Nederlander eet in zijn leven gemiddeld 727 dieren. Deze Bekende Nederlanders laten zien dat vegetariërs niets tekort komen.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

 Maryam Hassouni Meest Sexy Vegetariër van 2013. Foto: Rein JanssenMaryam Hassouni brak op haar vijftiende door met Dunya & Desie. In 2006 won Hassouni de Emmy Award voor Beste Actrice voor haar rol in ‘Offers.’ Tevens werd ze gekozen tot Shooting Star op de Berlinale. In 2010 vertrok ze naar New York om daar aan een gerenommeerde theaterschool te studeren. Op dit moment is ze te zien in de film Soof.

Laurens de Groot Meest Sexy Vegetariër van 2013. Foto: Rein JanssenLaurens de Groot is schrijver van het boek Jacht op de jagers - mijn jaren bij Sea Shepherd. Hij was 5 jaar lang campaigner voor Sea Shepherd en is daarna in Afrika aan de slag gegaan met campagnes tegen stropers door middel van onbemande vliegtuigen. Tegenwoordig is hij eigenaar van ShadowView, een bedrijf dat deze onbemande vliegtuigen inzet voor goede doelen. Laurens zat tevens in de eerste drie seizoenen van de populaire Discovery Channel serie Whale Wars.

Prijsuitreiking in de Melkweg

De bekendmaking van de Meest Sexy Vegetariër vond plaats in de Melkweg. Bijna alle genomineerden waren hier aanwezig, werden geïnterviewd en verzorgden optredens. Naast de genoemde top 3 waren ook auteur Jamal Ouariachi, documentairemaker Jack Valkering, theatermaker Anne van Veen en presentatrice Kee Huidekoper genomineerd. De Meest Sexy Vegetariërs van 2013 werden bekend gemaakt door Boris van de Ven, Meest Sexy Vegetariër van 2012.

Meest Sexy Vegetariërs 2006-2012

Vorig jaar koos het Nederlandse publiek voor ‘Playmate van de Wereld’ Zimra Geurts en MTV presentator Boris van de Ven. Winnaars van andere jaren zijn actrice Nicolette Kluijver en voetballer Evgeniy Levchenko (2011), Sanne Vogel en cartoonist Dio van der Veen (2010), schrijver/journalist Leon Verdonschot en GTST-actrice Inge Schrama (2009), model Ancilla Tilia en acteur Noah Valentyn (2008), cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff (2007), actrice Marly van der Velde (GTST) en acteur Antonie Kamerling (2006). Wereldwijd wordt de Meest Sexy Vegetariër verkiezing georganiseerd door Peta.org.

De verkiezing werd afgelopen 7 jaar georganiseerd door Wakker Dier. De winnaars van afgelopen jaren hebben zich ieder ingezet als ambassadeur voor vegetarische voeding.

Vegetarisch eten is de trend

Steeds vaker eten Nederlanders vegetarisch. Zeven miljoen Nederlanders laten minimaal 3 dagen per week het vlees links liggen tijdens de hoofdmaaltijd. 35% van de Nederlanders noemt zich zelfs een bewuste flexitariër en slechts 31% ziet vlees nog als noodzakelijk. Deze trend is belangrijk, omdat de veeteelt wereldwijd verantwoordelijk is voor 18% van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast zorgt de teelt van veevoer voor ontbossing en zorgt overbevissing voor onherstelbare schade aan oceanen.

Vegetariërs leven langer

Daarnaast blijkt vegetarische voeding veel positieve effecten te hebben voor de gezondheid. Zo hebben vegetariërs een kleinere kans op obesitas, diabetes en hart-en vaatziekten. Tevens blijkt uit diverse onderzoeken dat vegetariërs langer leven.

Foto's: Rein Janssen

2013

We hebben besloten om in 2014 geen verkiezing meer te organiseren. Op deze pagina vind je de informatie van 2013. De genomineerden van dat jaar kun je hieronder vinden. We organiseerden deze verkiezing, omdat er nauwelijks een persoonlijke keuze is te bedenken die meer positieve gevolgen heeft voor mens, dier en milieu dan de keuze voor vegetarische voeding.

Genomineerden

Maryam Hassouni

afbeeldingMaryam Hassouni brak op haar vijftiende door in Dunya & Desie. In 2006 won Hassouni de Emmy Award voor Beste Actrice voor haar rol in ‘Offers.’ Tevens werd ze gekozen tot Shooting Star op de Berlinale. In 2010 vertrok ze naar New York om daar aan een gerenommeerde theaterschool te studeren. Eind 2013 is ze te zien in de film Soof.

Ries Doms

afbeeldingRies Doms is drummer van Nederlandstalige Nederbiet groep The Kik. In die hoedanigheid figureerde hij de afgelopen maanden veelvuldig als huisband van De Wereld Draait Door en op menig podium. Van Paradiso tot Lowlands festival. De komende maanden staat hij met The Kik op de planken van de Nederlandse theaters. Daarnaast runt hij een vinyl platenmaatschappij, Quadrofoon Records. Hij is woonachtig te Tilburg en vader van twee zoons. Ries is sinds 15 jaar een overtuigd vegetariër!
 

Beau Hesling

afbeeldingBeau Hesling is 26 jaar en komt uit Amsterdam. Ze is bekend als internationaal Playboy model/Playmate, onder anderen in Nederland, Duitsland, Amerika, Argentina, Venezuela en Oost Europa. Ze staat op nummer 108 van de FHM top 500 lijst "Mooiste vrouwen van Nederland".
Na het zien van de film "Babe: een buitengewone big" besloot ze op haar achtste vegetariër te worden. Ze is zeer betrokken bij dierenwelzijn en helpt de dieren waar ze kan.

Laurens de Groot

afbeeldingLaurens de Groot is schrijver van het boek Jacht op de jagers - mijn jaren bij Sea Shepherd. Hij was 5 jaar lang campaigner voor Sea Shepherd en is daarna in Afrika aan de slag gegaan met campagnes tegen stropers door middel van onbemande vliegtuigen. Tegenwoordig is hij eigenaar van ShadowView, een bedrijf dat deze onbemande vliegtuigen inzet voor goede doelen. Laurens zat tevens in de eerste drie seizoenen van de populaire Discovery Channel serie Whale Wars.
 

Kee Huidekoper

afbeeldingKee Huidekoper richt zich, na een kortstondige acteercarrière in GTST, nu op het presenteren. Verschillende programma’s passeren de revue als: RamBam (Vara, Ned. 3) en Recht van Nederland (SBS6). Momenteel presenteert ze het digitale filmmagazine Kanaal 12 voor UPC en timmert ze als foodie hard aan de weg met haar eetblog www.keetenstijd.nl.
 

Jamal Ouariachi

Jamal Ouariachi (Amsterdam, 1978) is schrijver van de romans De vernietiging van Prosper Morèl (2010) en Vertedering (2013). Daarnaast nam hij het eerste deel voor zijn rekening van de trilogie 25-45-70 (2013), die hij samen met David Pefko en Daan Heerma van Voss schreef. Voorts publiceerde hij verhalen, artikelen en polemieken in onder meer nrc.next, HP/De Tijd, Vrij Nederland, Das Magazin en Vogue.
 

Sabrina Starke

afbeeldingSabrina Starke werd in Nederland bekend met haar eerste album ‘Yellow Brick Road’ en de single ‘Do For Love’. Het album stond 52 weken onafgebroken in de albumlijst en werd bekroond met platina. Bovendien ontving Sabrina een Edison Pop Award én de Edison Jazzism Publieksprijs. Met haar nieuwste album ‘Lean On Me, The Songs Of Bill Withers’, is Sabrina in 2014 te zien in de Nederlandse theaters.

Maarten van Praag

afbeeldingMaarten van Praag is singer-songwriter, verhalenverteller, muzikant en performer. Ooit frontman van de groep City to City, nu al jaren solo flink aan de weg aan het timmeren. Zijn onlangs verschenen EP Shells And Stones kreeg zeer fraaie kritieken. Maarten is vanaf zijn 11e al vegetariër.
 

Anne van Veen

afbeeldingAnne van Veen schrijft, maakt, zingt en speelt haar eigen theaterprogramma’s. Ze maakte een sprankelend debuut met haar eerste avondvullende voorstelling 'Anne'. Haar liedteksten zijn autobiografisch, beeldend, soms poëtisch soms rechtstreeks, haar observaties origineel. Vooral met haar muzikaliteit weet zij te verassen. Ze zingt met een stem die je raakt als een voltreffer, midden in het hart.

Foto: Stan Bouman

Jack Valkering

Jack ValkeringJack Valkering is een freelance programmamaker en heeft als regisseur, verslaggever, camjo, eindredacteur en presentator programma’s gemaakt voor diverse omroepen. Hij maakt journalistieke, jeugd, reis, reportage -en reality programma’s. De korte documentaire serie ‘Mijn vader’, die hij voor de VPRO heeft geproduceerd en geregisseerd, is genomineerd voor een Internationale Emmy Award 2014. Eerder viel deze serie al verschillende keren in de prijzen.