Hoe Veggiemama?

Wat Eten

afbeeldingVegetarisch eten kan erg lekker en gevarieerd zijn. Van heerlijke pastagerechten tot hartige taarten en van quinoasalades tot ovenschotels. Niet voor niets vind sterrenkok Johnie Boer de vegetarische keuken de meest interessante keuken. Natuurlijk kan het in het begin nog lastig zijn wat je moet maken als je vegetarisch eet. Vandaar dat we een aantal recepten hebben ter inspiratie.

Gezonde voeding

afbeeldingMensen die vegetarisch eten krijgen als ze gevarieerd eten genoeg van alle voedingsstoffen binnen. Er zijn, net als in elke voedingswijze, echter wel enkele zaken waar je op moet letten. Om beginnende (en gevorderde) vegetariërs en vleesminderaars te helpen vind je bij “gezond eten” informatie hoe je zo gezond mogelijk kan eten.

Veggiemama Katy

Bewust in voeding coach en moeder van Roan (3 jaar)
“Sinds de zwangerschap van mijn zoon, kwam het besef dat alles niet alleen meer om mij draaide. Ik ging mij daarom verdiepen in allerlei zaken die te maken hebben met het zo goed mogelijk groot brengen van mijn kleine. De komst van mijn zoon betekende voor mij het opengaan van mezelf en ging gepaard met een enorm besef dat we niet alleen zijn op deze aarde en dat we met zijn allen een onderdeel vormen van een prachtig functionerend geheel, wat gekoesterd moet worden.”

“Ik ben daarom procesmatig overgestapt van het eten van bio-industrie vlees, naar biologisch vlees, naar veel minder biologisch vlees, naar geen vlees en vis, naar steeds minder dierlijke producten als zuivel.”

“Mijn zoon heeft nog nooit vlees of vis gegeten, waar ik enorm trots op ben. Mocht hij later besluiten om het wel te willen gaan eten, dan is dat zijn eigen keus. Ik heb hem dan in ieder geval meegegeven dat het niet per definitie ‘normaal’ is om vlees te eten. En dat vind ik al heel wat. “

Op het werk

afbeeldingLekker en gezond eten op je werk is niet altijd even makkelijk. Daarom zijn we de campagne EatGreen at work begonnen. Met deze campagne stimuleren we een dagje zonder vlees en vis op het werk. Een aantal grote cateraars doet mee en zet één keer per week de vegetarische lunch extra in het zonnetje.

Samen eten

afbeeldingLekker eten is natuurlijk leuk, maar lekker eten delen is nog veel leuker. Vandaar dat we het sociale netwerk voor vegetariërs en vleesminderaars hebben opgezet: EatGreen Together. Via de site kun je afspreken met andere om lekker vleesloos te eten en van elkaar te leren hoe je nog lekkerder kan koken. Daarnaast biedt de site zelf al veel inspiratie door de vele recepten.