Wat eten

En kind

afbeeldingEen kind begint heel klein en wordt steeds groter. Om op te groeien heeft het goed eten nodig. In het begin natuurlijk de borstvoeding, maar later ook vast voedsel. Biefstuk is niet nodig om te groeien, maar gevarieerd eten wel. Dat kan heel goed vegetarisch. Wat je zoal voor hem of haar kan maken? Kijk voor inspiratie hier.

Voor moeder

Etende moederAls veggiemama wil je natuurlijk lekker eten en zeker in de eerste maanden daarbij rekening houden met je kind. Hij of zij eet toch wat jij eet via de borstvoeding. Daarnaast wil je als moeder genoeg energie hebben om ook na een slapeloze nacht actief te kunnen zijn. Daarom enkele lekkere recepten voor jou en je kind(eren).

 

Veggiemama Judith, moeder van Rembrandt (2 jaar)

afbeeldingWaarom ben ik een veggiemama? Voornamelijk vanwege het dierenwelzijn! In 1999 begon ik als vrijwilliger op een kinderboerderij. In die tijd al at ik weinig vlees; alleen warm en nooit op de boterham. Omdat ik daar zag hoe fijn die dieren het hadden en hoeveel bewegingsruimte ze bezaten, in tegenstelling tot vleesdieren, begon ik 's avonds ook steeds minder vlees te eten. Eerst rund, toen varken en als laatste gaf ik mijn geliefde kippenvlees op. Dat was nog het moeilijkste. Nu lust ik zelfs geen vlees meer en moet er niet aan denken het ooit weer te gaan eten.

Ben moeder van een zoon Rembrandt (2 jaar). Rembrandt is flexetarier. Thuis eet hij met de vegetarische pot mee, maar bij oma eet hij wel eens vlees. Ik ben namelijk twee tot drie dagen laat thuis van mijn werk. Op die dagen eet hij bij oma warm, vaak met een stukje vlees. Dit is wel in overleg met ons gegaan. En oma vindt het ook geen probleem om af en toe een vegavleesje klaar te maken.


Zeker veggie

afbeeldingSoms zit er vlees verborgen in producten of zit er slachtafval in. Om zeker te zijn dat iets helemaal vegetarisch is, is er het Vegetarisch Productkeurmerk. Dit Europese keurmerk garandeert dat iets ook echt vegetarisch is en dat er dus geen vlees in verstopt zit.

Uit eten

afbeeldingAls verse veggiemama zal je waarschijnlijk niet direct uit eten gaan. Toch kan het lekker zijn om uit eten te gaan. Met de kleine of als de oppas er is, zonder. Als je vegetarisch eet kan de keus soms beperkt zijn. Door te kiezen voor een restaurant met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs, weet je dat er ten minste 2 volwaardige keuzes zijn. Zoek een Gastvrij restaurant bij je in de buurt via hier.