Op brood en vooraf

Wortel-gembersoep

wortelNoem deze soep maar geen wortelsoep... De naam ‘oranjesoep’ spreekt kinderen meestal meer aan en zorgt dat deze zonder veel moeite gegeten wordt!

Bereidingstijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4-6 porties
Voor kinderen van 4-12


Ingrediënten

  • 500 g wortelen
  • 3 uien
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 cm verse gember
  • 3 volle eetl. witte amandelpasta
  • bouillonpoeder naar smaak
  • peper

Was de wortelen (schillen hoeft niet) en schil de ui en snijd deze in grove stukken. Verhit een soeppan en doe wanneer deze heet is de olie erin. Voeg de wortel en de ui toe en fruit dit aan. Voeg de gember toe en zoveel water totdat de groenten net onderstaan. Kook alles gaar met de deksel op de pan in 15-20 minuten. Haal wanneer de groenten gaar zijn de gember eruit. Voeg amandelpasta, bouillonpoeder en peper toe en pureer alles met de staafmixer. Bepaal zelf de dikte van de soep door er meer of minder water aan toe te voegen.

Extra: neem 2 appels en een half bosje verse peterselie. Schil de appels en snijd er stukjes van. Hak de peterselie fijn. Voeg de appels toe en warm goed door. Voeg vlak voor het opdienen de peterselie toe.

Prei-bananenspread

afbeeldingDit moet je met je ogen dicht eten. Het is heerlijk maar het ziet er niet uit.
Lekker voor op brood of in een overgebleven pannenkoekje.

Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: ± 20 boterhammen
Voor kinderen van 4-12

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 eetl. roomboter
  • 2 bananen
  • 2 eetl. tamari

Was en snijd de prei in dunne ringen. Verwarm de boter en fruit hierin de prei zacht. Pel de bananen. Pureer alles tot een spread, het mag nog best een beetje grof zijn.
 

Meer recepten

afbeeldingDe recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.