Zoet

Gebakken kwarktaart

Bereidingstijd: 30 minuten + 60 minuten bakken
Hoeveelheid: 10-12 punten
Voor kinderen van 4-12

Ingrediënten deeg

  • 100 g meel
  • 100 g roomboter
  • 80 g gemalen amandelen
  • 50 g oerzoet
  • 1 ei
  • zout

Ingrediënten vulling

  • 300 g volle kwark
  • 4 eieren
  • 2 theel. vanillepoeder
  • 50 ml ahornsiroop
  • 100 g witte amandelpasta

Maak een deeg van het meel, de roomboter, amandelen, het oerzoet, ei en zout. Laat dit 20 minuten rusten in de koelkast. Vet een springvorm in en bestuif met meel. Bekleed de springvorm met het deeg. Klop de kwark met de eieren luchtig, voeg de overige ingrediënten toe en vul hiermee de taartvorm. Bak de taart in 50-60 minuten gaar in de oven op 180 °C. Laat de taart goed afkoelen zodat hij beter te snijden is.

Roomtoetje met sinaasappel

afbeeldingAls er in een maaltijd weinig (rauwe) groenten gegeten worden, is dit een mooie afsluiter. Zoet, en toch met groenten. De pompoen wordt rauw gebruikt. De room is van belang om het bètacaroteen uit de groenten goed op te kunnen nemen.

Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 porties
Voor kinderen van 4-12

Ingrediënten

  • 25 g dadels
  • 1 sinaasappel
  • 200 g rauwe pompoen
  • 1 dl slagroom
  • een mespuntje anijspoeder of kaneelpoeder
  • eventueel: 1-2 theel. agavesiroop

Hak de dadels fijn. Pers de sinaasappel uit. Borstel de pompoen schoon en haal de pitten eruit. Snijd er stukken van. Doe de dadels, pompoen, sinaasappel en room in een blender. Pureer tot alles glad is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel agavesiroop toe. Verdeel over 4 schaaltjes en garneer met een snufje kaneel of anijspoeder. Je kunt deze puree ook gebruiken door de yoghurt of kwark.
 

Meer recepten

afbeeldingDe recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.