Waarom Veggiemama?

Veggiemama Marjon

Moeder van Sem, bijna 9 jaar
Wij als gezin eten al jaren vegetarisch en lekker! Het is voor ons niet meer dan gewoon inmiddels en ik ben er heel tevreden over. We voelen ons fit en zijn gezond. Sem, onze zoon van bijna 9, is een krachtig, vrolijk en energiek kind. Hij zit op hockey en is sinds kort ook heel enthousiast over golf. Onze drijfveer is, naast het dierenwelzijn en onze eigen gezondheid, ook het milieu en de scheefgroei in de wereld rondom de productie van voedsel. Minder vleesconsumptie draagt flink bij aan een beter milieu en maakt dat er meer plantaardige voeding ter beschikking staat voor veel meer monden. Nu worden veel dieren gevoed met al dit plantaardig voedsel, zodat de rijkere burgers op onze planeet meer vlees kunnen eten. Kortom voor ons redenen te over om lekker vegetarisch te eten!

Voor je kind

Etend kindVegetarisch eten is gezond en lekker voor je kind. In de eerste maanden krijg het kind via jou voedsel binnen, daarna zal hij vaak hetzelfde eten als jij. Door (regelmatig) vegetarisch te eten laat je jouw kind zien dat eten zonder vis en vlees normaal is en je laat zien dat het lekker is.
Ondertussen draag je door vegetarisch te eten bij aan een beter milieu, beter dierenwelzijn en werk je niet mee aan megastallen en de verspreiding van dierziektes.


Voor de toekomst en het milieu

afbeeldingAls veggiemama wil je het beste voor je kind. Je wilt dat je kind lekker kan spelen en genieten van de natuur. Daarnaast wil je een goede en gezonde leefomgeving. Vegetarisch eten draagt daar aan bij. Vegetarisch eten zorgt voor minder gebruik van water, minder ontbossing en zorgt voor een lagere uitstoot van broeikasgassen (die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering).

Voor je eigen gezondheid

Gezonde vrouwAls veggiemama ben je gezond bezig. Vegetarisch eten is minstens even gezond als een dieet met vlees. Sterker nog: er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat voeding met veel vlees ongezond is. Gevarieerd vegetarisch eten geeft je alle voedingstoffen die je nodig hebt. Daarnaast verlaagt het de kans op allerlei welvaartsziektes. Vegetarisch eten is dus ook goed voor je eigen gezondheid!


Voor de dieren

Lammetje727 dieren, dat eet de gemiddelde Nederlander in zijn leven. Deze dieren leven vaak onder verschrikkelijke omstandigheden. Hoe eerder je begint met vegetarisch eten, hoe meer dierenlevens je spaart. En als er veel vegetariërs zijn dan zullen er steeds minder plofkippen, doorligvarkens of ophokkoeien zijn.