Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Lekker vega

Vegetarisch eten is gezond en lekker. Vegakids helpt je verder op weg in de verrukkelijke vegawereld. Heb je hulp en tips nodig bij het vervangen van vlees? Dan zit je hier goed. En we gaan speuren in boodschappenmandjes en keukenkastjes naar verstopt vlees. Huh!? Wat is dat? Doe de verpakkingencheck. Natuurlijk ontbreken ook de recepten en kant-en-klare vleesvervangers niet.

Vegatips

samen lekker vegetarisch etenAls je gewend bent om vlees te eten, kun je vast wel wat tips gebruiken. Je kunt vlees vervangen door bijvoorbeeld ei, kaas, noten, peulvruchten, seitan, tofu of een kant-en-klare vleesvervanger. Met al deze producten kun je natuurlijk lekker variëren.


 

Speurneus

speurneusEr zijn ook producten waar ‘verstopt vlees’ in zit. Je ziet en proeft het niet, maar het is er wel. Het zijn niet-zichtbare dierlijke ingrediënten. We nemen drie soorten voor je onder de loep: E-nummers, gelatine (snoepjes en toetjes) en stremsel (kazen).