Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Algemeen

Vegetarisch eten is gezond en zelfs gezonder dan het gemiddelde voedingspatroon in Nederland met te veel vlees. We merken echter dat sommige voedingsstoffen vragen oproepen bij de keuze om overwegend vegetarisch te eten. Dit zijn vitamine B12, calcium, eiwitten, ijzer en omega 3 vetzuren.  Vandaar dat we er meer uitleg over geven, klik door als je er meer informatie over wilt hebben. Verder is ons advies bedoeld voor mensen die gezond zijn; mocht je (chronisch) ziek zijn dan adviseren we je de huisarts en/of een diëtist om advies te vragen. We hebben wel een lijst met voedingsconsulenten en diëtisten die rekening houden met een vegetarisch voedingspatroon.

 

Voorbeeld weekmenu

Om je op weg te helpen hebben we een voorbeeld weekmenu gemaakt, waarin we een aangeven hoe je ervoor zorgt dat je voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

Meer informatie

Wil je meer informatie dan kun je de brochure Gezond Vegetarisch gratis downloaden of voor 50 cent bestellen in onze webshop. In deze brochure is ook de Vegetarische Schijf van Vijf opgenomen.

Help ons voorlichting te geven

We kunnen alleen goede voedingsvoorlichting blijven geven met jouw steun. Word donateur en steun ons werk! Wij bedanken donateurs onder andere met een gratis voedingsscan! De Vegetariërsbond voedingskundige Sytske de Waart geeft, speciaal voor jou een op maat gemaakt voedingsadvies.