Voor de dieren

Plof de kip (6 weken)

afbeeldingPlof is een kip. Met 200.000 andere kippen zit zij in een megastal. Na 6 weken is zij ruim 2 kilo zwaar en wordt zij uit haar lijden verlost. Maar goed ook; een natuurlijk leven of überhaupt een leven veel langer dan deze 6 weken is nauwelijks mogelijk. Na 6 weken zakt Plof dan ook (bijna) door haar poten. De dag na de slacht van Plof komen er weer 200.000 nieuwe “Ploffen” en zo gaat het het hele jaar door.

In Nederland zijn er per jaar ruim 40 miljoen “Ploffen” en nog veel meer andere dieren die in de vee-industrie leven. Er is een alternatief dat er voor zorgt dat Plof verlost wordt van een zwaar en kort leven, namelijk vegetarisch eten.

De bio-industrie

LammetjeDe dieren die wij voor onze consumptie slachten hebben vaak een ellendig leven in de bio-industrie achter de rug. In de bio-industrie wordt het dier gereduceerd tot een voorwerp dat een bepaalde economische waarde vertegenwoordigt. Aan de natuurlijke behoeften van het dier wordt niet voldaan, waardoor de dieren allerlei vormen van stress en tegennatuurlijk gedrag gaan vertonen. De omvang van de bio-industrie in Nederland gaat het voorstellingsvermogen ver te boven. Jaarlijks worden in Nederland meer dan een half miljard dieren geslacht. Voor heel veel mensen is dit een reden om te stoppen met het eten van vlees.
Kip in de bio-industrie
Voor andere mensen is het leed in de bio-industrie geen doorslaggevend argument. Ze zijn sowieso tegen het doden van dieren, ook al heeft het dier een ‘goed’ leven gehad.

Door vegetarisch te eten laat je merken dat je serieus betrokken bent bij het welzijn van dieren. Het is de makkelijkste en effectiefste manier om consequenties te verbinden aan je liefde en respect voor dieren. De naar schatting 800.000 Nederlanders die geen vlees eten, sparen jaarlijks het leven van ongeveer 9 miljoen dieren! Een vegetariër spaart in zijn leven ongeveer 1167 dierenlevens.

Wil je ook minder dieren in de bio-industrie?

Help ons dan vegetarisch eten te promoten. Word donateur en help mee nog meer mensen te helpen met de overstap naar minder vlees. Elke nieuwe vegetariër zorgt voor honderden dieren minder in de bio-industrie. Elke dag helpen we honderden mensen met hun keuze voor meer vegetarisch en minder dierenleed.

Aagje1879 en Sophie de varkens

afbeeldingVarken Aagje1879 kan net haar kont keren, maar voelt dan de hete adem van Knor2057 en de koude ijzeren balk. Haar tepels hebben zweren en haar gewicht verplettert haar botten. Het enige fijne aan haar leven is dat het niet al te lang duurt. Aagje is één van de 10 miljoen varkens in de vee-industrie.

Sophie kan rollen in het hooi, als ze maar niet te ver rolt dan komt ze in het territorium van Agnes of Babe. Haar leven is iets beter dan dat van Aagje1879, maar ook zij gaat gebukt onder een te zwaar gewicht en haar ras is te ver doorgefokt. Haar leven duurt ook niet lang; haar "levensdoel" is om als biologisch stuk varkensvlees te eindigen.

In Nederland zijn er per jaar ruim 10 miljoen “Aagjes”, maar er is een alternatief dat er voor zorgt dat de “Aagjes”, “Knors”, “Sophie’s” en “ Babe’s” worden verlost van een zwaar en kort leven. Vegetarisch eten! Dit is ook nog eens goed voor de gezondheid, de oceanen en het milieu.