Tempé

TempéTempé (ook wel tempeh) wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het heeft een veel meer uitgesproken smaak dan tofu. Maar met een goede marinade, lekkere dressing of de juiste kruidenmix kun je van tempé een heerlijke maaltijd maken. Tempé koop je bij biologische winkels, toko’s of bij sommige grote supermarkten. Het is geschikt om te bakken, te frituren, te wokken en te stoven. Tempé is net als tofu eiwitrijk, maar bevat daarnaast ook nog veel vezels en B-vitaminen (maar geen B12).


Ontvang 30 dagen lang vega-inspiratie, schrijf je nu in

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie! Elke dag een heerlijk gerecht, leuke weetjes en handige tips. Zo wordt vegetarisch eten supermakkelijk en superleuk!

Tips en trucs

Tempé gemarineerd
  • Tempé kun je bakken, frituren, wokken, stoven of stomen.
  • Je kunt tempé in allerlei verschillende soorten gerechten gebruiken, zowel in koude als warme gerechten. Je kunt tempé echter beter niet rauw eten.
  • Je kunt tempé in stukjes snijden en bakken, wokken of frituren, als plak bakken in de oven of verkruimelen en krokant bakken. Je kunt ook de tempé in blokjes snijden en een paar minuten stomen en vervolgens in een salade verwerken.
  • Tempé moet in de koelkast bewaard worden en moet na opening binnen een paar dagen worden gebruikt.
  • Tempé kun je ook invriezen, dan is het langer houdbaar.