Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Tempé

TempéTempé (ook wel tempeh) wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het heeft een veel meer uitgesproken smaak dan tofu. Maar met een goede marinade, lekkere dressing of de juiste kruidenmix kun je van tempé een heerlijke maaltijd maken. Tempé koop je bij biologische winkels, toko’s of bij sommige grote supermarkten. Het is geschikt om te bakken, te frituren, te wokken en te stoven. Tempé is net als tofu eiwitrijk, maar bevat daarnaast ook nog veel vezels en B-vitaminen (maar geen B12).

Tips en trucs

  • Tempé kun je bakken, frituren, wokken, stoven of stomen.
  • Je kunt tempé in allerlei verschillende soorten gerechten gebruiken, zowel ik koude als warme gerechten. Je kunt tempé echter beter niet rauw eten.
  • Tempé gemarineerdJe kunt tempé in stukjes snijden en bakken, wokken of frituren, als plak bakken in de oven of verkruimelen en krokant bakken. Je kunt ook de tempé in blokjes snijden en een paar minuten stomen en vervolgens in een salade verwerken.
  • Tempé moet in de koelkast bewaard worden en moet na opening binnen een paar dagen worden gebruikt.
  • Tempé kun je ook invriezen, dan is het langer houdbaar.