Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Nieuws


Langste Vegetarische Tafel 2017?

We krijgen zo nu en dan de vraag wanneer de Langste Vegetarische Tafel in 2017 is. In dit stuk leggen we uit waarom het antwoord daarop op dit moment is: in ieder geval niet binnenkort.

Evaluatie: 2 problemen

De Langste Vegetarische Tafel is een mooi evenement met een positieve sfeer en veel blije gasten. Een evenement dat ook elk jaar groter is geworden, mede dankzij diverse sponsors. Echter ook een evenement dat veel werk, geld en zorgen (met name over het weer) kost. Toen wij afgelopen jaar de succesvolle 6e editie evalueerden, kwamen daar twee belangrijke punten uit naar voren:
dinsdag 13 juni 2017 | Lees meer

50% meer vegetarische kookboeken, maar welke is het lekkerst?

De Vegetariërsbond organiseert voor het vierde jaar de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek. Vegetarisch koken was namelijk het afgelopen jaar populairder dan ooit. Kwamen er in 2015 nog 14 vegetarische kookboeken uit, in 2016 waren dat er maar liefst 21. Het winnende kookboek wordt bepaald door een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek. “Vegetarisch zit in de lift. Dat zie je aan het aantal vegetarische kookboeken dat uitkomt en aan de stijgende omzet van vegetarische producten. Steeds meer mensen merken dat je zonder veel moeite heerlijk vegetarisch kan eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
donderdag 12 januari 2017 | Lees meer

Overstap 10daagse: kies tussen 1 en 11 november voor het klimaat!

Van 1 tot 11 november doen we mee met de overstap 10daagse. De Vegetariërsbond laat zoveel mogelijk mensen kennismaken met lekker vegetarisch eten en zet zich daarmee in voor een duurzamere wereld. Een menu zonder vlees is beter voor het milieu en de oceanen. Bovendien draagt de keuze voor een vegetarisch menu bij aan een eerlijkere voedselverdeling.
De overstap 10daagse wordt georganiseerd door WISE Nederland, een organisatie die mensen wil helpen om te kiezen voor duurzame energie.
dinsdag 1 november 2016 | Lees meer

Unilever sluit partnerschap met Europese Vegetarisch Unie

Unilever en de Vegetariërsbond hebben een historische overeenkomst gesloten. Het voedingsmiddelenconcern wil in heel Europa een groot aantal producten voorzien van het Vegetarisch Productkeurmerk. Het streven is om eind 2017 vijfhonderd producten van het vegetarisch logo voorzien te hebben. Maar de ambities reiken veel verder...
dinsdag 1 november 2016 | Lees meer

Meer dan honderd mensen verwacht op vleesloze barbecue

Zaterdag 17 september organiseren we samen met Vegenement en de NVV een grote vegetarische en veganistische barbecue in Hazerswoude Rijndijk (nabij Leiden). Deze VegeQ laat zien hoe lekker en gezellig vleesloos barbecueën kan zijn en hoopt de bezoeker te inspireren vaker voor vegetarische alternatieven te kiezen op de grill. We verwachten meer dan honderd bezoekers. “Een VegeQ is barbecueën, maar dan net lekkerder, verantwoorder en gezonder. Tijdens eerdere edities waren alle gasten zeer enthousiast over hoe lekker vleesloos barbecueën kan zijn,” aldus Vincent Kagie (Vegetariërsbond).
dinsdag 13 september 2016 | Lees meer

Smaaktour begint op VeggieWorld

Ook dit jaar zullen we met de smaaktour diverse evenementen en beurzen langsgaan om mensen te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. We beginnen de smaaktour op VeggieWorld in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 5 en 6 maart 2016 zal er voor het eerst een VeggieWorld beurs georganiseerd worden in Utrecht. Dit zal de eerste editie zijn van deze beurs waar de veganistische levensstijl in Nederland centraal staat. Eerder waren er al VeggieWorld beurzen in diverse plaatsen in Duitsland. Na VeggieWorld zullen we in ieder geval ook op de Voorjaarsmarkt Keukenhof (woensdag 13 april) en de PuurFair (17 en 18 september) staan. Meer data volgen binnenkort. Wil je ons helpen tijdens deze beurzen? Meld je dan aan voor ons promotieteam via vrijwilligers@vegetariers.nl.
 

woensdag 10 februari 2016 | Lees meer