Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Nieuws


Nieuwste Gastvrij voor Vegetariërskeurmerkhouders

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kan. In deze restaurants staan minstens 2 vegetarische hoofdschotels op de kaart. Bij dit keurmerk zijn al ongeveer 200 restaurants aangesloten.
dinsdag 24 april 2018 | Lees meer

Toekomst vegetarisch verzorgingshuis Felixoord verzekerd

Op woensdag 11 april nam Cees van Boven, bestuursvoorzitter woningcorporatie Woonzorg Nederland symbolisch de sleutel van vegetarisch verzorgingshuis Felixoord in ontvangst. Hierbij waren demissionair wethouder Jasper Verstand, gemeente Renkum, Arthur Notermans, Raad van Bestuur zorginstelling Icare en bewoners van Felixoord aanwezig.
donderdag 12 april 2018 | Lees meer

“Wereldgerechten” Lekker Vega Kookboek van 2017: Winnaar laat zien dat je geen pakjes en zakjes nodig hebt

‘Wereldgerechten’ heeft de verkiezing Lekker Vega Kookboek van 2017 gewonnen. Het kookboek kreeg in een publieksstemming in een finale meer stemmen dan Honger! en Dagen zonder vlees.
Het kookboek kreeg de meeste van de duizenden stemmen en volgt Chef het Samen met Tomaat op als Lekker Vega Kookboek van het jaar. Het kookboek ‘Wereldgerechten’ van Monique van der Vloed laat zien dat je geen pakjes en zakjes nodig hebt om lekker vegetarisch te kunnen koken. Het boek is uitgegeven in eigen beheer.
dinsdag 13 maart 2018 | Lees meer

De Vegetarische Restaurantweek komt er weer aan!

In 2011 begonnen we met de Vegetarische Restaurantweek. Een week vol culinaire verwennerij voor iedereen die graag vegetarisch eet. Na een kleine pauze is deze Restaurantweek weer terug en kun je opnieuw genieten van heerlijke vegetarische gerechten.

Dit jaar organiseren we de week samen met De Nationale Week Zonder Vlees van 5 tot 11 maart. Laat je verrassen door alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants en ervaar hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Met al die smaken, vormen en structuren. De week is er voor iedereen en voor ieder budget van 8 euro voor een vegetarische lunch tot 50 euro voor een Luxe vegetarisch 5 gangendiner. Kijk snel op www.devegetarischerestaurantweek.nl voor alle deelnemende restaurants.

donderdag 8 februari 2018 | Lees meer