Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Nieuws

Volgende pagina

Vegetarische Kookboek uitschieter in boekenland

Lekker Vega Kookboek 201718-1-2018 Terwijl de Nederlandse boekenmarkt al jaren vrij stabiel is, maakt het vegetarische kookboek een ongekende groei door. De Vegetariërsbond organiseert voor het vijfde jaar de verkiezing van het Lekker Vega Kookboek. Er kan dit jaar gekozen worden uit 41 titels die in 2017 voor het eerst verschenen. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van de verkiezing vorig jaar.
donderdag 18 januari 2018 | Lees meer

Vegetarisch Keurmerk groeit 75%

Het Europese V-label voor vegetarische en veganistische producten heeft in 2017 een stormachtige groei doorgemaakt. In Nederland werden vorig jaar ruim 750 nieuwe producten gecertificeerd. Het aantal in Nederland gecertificeerde producten groeide daarmee met ruim 75%. Er zijn in Europa inmiddels 16.000 producten met het logo op de markt. De groei wordt mede veroorzaakt door bedrijven als Unilever en McDonalds.
woensdag 3 januari 2018 | Lees meer

Heel leven vegetarisch eten scheelt ruim 1100 dierenlevens

Met kerst worden in Nederland 2,7 miljoen dieren opgediend

Een Nederlander eet in zijn leven gemiddeld 1167 dieren. Dit is nog exclusief vissen en schaal-en schelpdieren. We eten vooral kippen en ander pluimvee (1125), maar ook 33 varkens, enkele schapen, geiten en runderen en 0,04 paard. Wie zijn hele leven vegetarisch eet zou spaart dus 1100 dierenlevens. Tijdens de kerstdagen zien we een flinke piek in het aantal gegeten dieren. In totaal zullen er gedurende de 2 kerstdagen totaal 2,7 miljoen dieren worden gegeten. Ook hier gaat het om merendeel pluimvee (kip en kalkoen), ruim 800.000 per dag. Daarnaast wordt er vooral wild gegeten: ruim een miljoen konijnen en eenden tijdens de hele kerst. “Als je kiest voor vegetarisch maak je dus echt een verschil. Je zorgt ervoor dat er substantieel minder dieren hoeven worden geslacht en tegenwoordig hoef je er echt niet meer minder lekker om te eten,” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
woensdag 13 december 2017 | Lees meer

Vegetariërsbond gaat op zoek naar lekkerste kerstgroente

De Vegetariërsbond start een verkiezing voor de Lekkerste Kerstgroente. Veel kerstmenu's worden gemaakt rond één centraal hoofdgerecht waarbij verschillende bijgerechten worden bedacht. Op dit moment zijn dat vaak typische kerstgerechten als rollade, kip, kalkoen, biefstuk of wild. De Vegetariërsbond wil dat veranderen en wil daarom weten welke kerstgroente de plaats hiervan in moet nemen. “Wij vinden het niet meer van deze tijd dat vlees een centrale plek op het kerstmenu inneemt. Kerst is een moment van medeleven en bezinning. Nu we ons steeds bewuster worden  over de schadelijke gevolgen van vleesproductie, -consumptie en dierenleed is het ook tijd om opnieuw naar de kerstmaaltijd te kijken. Groenten zijn ook nog eens veel veelzijdiger en verdienen het alleen daarom al om in het middelpunt te staan.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
woensdag 6 december 2017 | Lees meer

Nieuwste Gastvrij voor Vegetariërskeurmerkhouders

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kan. In deze restaurants staan minstens 2 vegetarische hoofdschotels op de kaart. Bij dit keurmerk zijn al ruim 200 restaurants aangesloten.
donderdag 30 november 2017 | Lees meer

50% meer vegetarische kookboeken, maar welke is het lekkerst?

De Vegetariërsbond organiseert voor het vierde jaar de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek. Vegetarisch koken was namelijk het afgelopen jaar populairder dan ooit. Kwamen er in 2015 nog 14 vegetarische kookboeken uit, in 2016 waren dat er maar liefst 21. Het winnende kookboek wordt bepaald door een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek. “Vegetarisch zit in de lift. Dat zie je aan het aantal vegetarische kookboeken dat uitkomt en aan de stijgende omzet van vegetarische producten. Steeds meer mensen merken dat je zonder veel moeite heerlijk vegetarisch kan eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
donderdag 12 januari 2017 | Lees meer