Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Nieuws


Meer dan honderd mensen verwacht op vleesloze barbecue

Zaterdag 17 september organiseren we samen met Vegenement en de NVV een grote vegetarische en veganistische barbecue in Hazerswoude Rijndijk (nabij Leiden). Deze VegeQ laat zien hoe lekker en gezellig vleesloos barbecueën kan zijn en hoopt de bezoeker te inspireren vaker voor vegetarische alternatieven te kiezen op de grill. We verwachten meer dan honderd bezoekers. “Een VegeQ is barbecueën, maar dan net lekkerder, verantwoorder en gezonder. Tijdens eerdere edities waren alle gasten zeer enthousiast over hoe lekker vleesloos barbecueën kan zijn,” aldus Vincent Kagie (Vegetariërsbond).
dinsdag 13 september 2016 | Lees meer

Nieuwste Gastvrij voor Vegetariërsrestaurants

’Gastvrij voor Vegetariërs’ is het keurmerk van de Vegetariërsbond dat aangeeft dat je in een restaurant ook als vegetariër goed terecht kan. In deze restaurants staan minstens 2 vegetarische hoofdschotels op de kaart. Bij dit keurmerk zijn al ruim 200 restaurants aangesloten.
dinsdag 30 augustus 2016 | Lees meer

Wereldrecord: De Langste Vegetarische Tafel langer dan ooit

Langste Vegetarische Tafel vermindert CO2 uitstoot met 55%

Vrijdag 15 juli hebben de Vegetariërsbond en Tivall het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1950 eters genoten van een lekkere vegetarische maaltijd en lieten daarbij zien dat lekker en klimaatvriendelijk eten hand in hand gaan. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam. ‘Met dit evenement laten we zien dat bijdragen aan een beter klimaat heel smakelijk kan zijn. De veeteelt is verantwoordelijk voor minstens 15% van de uitstoot van broeikasgassen. Minder vlees eten is een effectieve persoonlijke stap waarmee je gelijk bijdraagt aan minder klimaatverandering’ aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
zaterdag 16 juli 2016 | Lees meer

Smaaktour begint op VeggieWorld

Ook dit jaar zullen we met de smaaktour diverse evenementen en beurzen langsgaan om mensen te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. We beginnen de smaaktour op VeggieWorld in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 5 en 6 maart 2016 zal er voor het eerst een VeggieWorld beurs georganiseerd worden in Utrecht. Dit zal de eerste editie zijn van deze beurs waar de veganistische levensstijl in Nederland centraal staat. Eerder waren er al VeggieWorld beurzen in diverse plaatsen in Duitsland. Na VeggieWorld zullen we in ieder geval ook op de Voorjaarsmarkt Keukenhof (woensdag 13 april) en de PuurFair (17 en 18 september) staan. Meer data volgen binnenkort. Wil je ons helpen tijdens deze beurzen? Meld je dan aan voor ons promotieteam via vrijwilligers@vegetariers.nl.
 

woensdag 10 februari 2016 | Lees meer