Innovatie in zuivelvrij en eivrij gebak: Viola's Patisserie serveert de vegan eclair

 
Viola's Patisserie, een gerespecteerde naam binnen de wereld van veganistische en keto patisserie en gebak, en een van de eerste eetgelegenheden in Nederland met het LekkerVega Keurmerk 'goud', kondigt de langverwachte lancering aan van hun nieuwste creatie: de vegan eclair.

Innovatie in plantaardig gebak en patisserie, de vegan eclair van Viola's uit Eindhoven
Fotografie: Miriam Groot
 

Deze mijlpaal markeert een opmerkelijke ontwikkeling in de wereld van veganistische patisserie, aangezien het traditionele soezendeeg nu succesvol is omgezet naar een volledig veganistische variant. Bij de Vegetariërsbond zijn wij verheugd om te zien dat Viola's Patisserie de eerste patisserie in Nederland is die de vegan eclair aanbiedt.

Met een diepe passie voor gebak en een toewijding aan inclusiviteit, heeft Viola's Patisserie zich langdurig ingezet voor het ontwikkelen van een breed scala aan veganistische opties. De lancering van de vegan eclair is het resultaat van jarenlang experimenteren, leren en samenwerken met experts op het gebied van veganistisch bakken.
 

Van traditioneel naar plantaardig gebak als uitdaging

Viola Cennini, oprichter en directeur van Viola's Patisserie, deelt haar enthousiasme over de lancering van de vegan eclair: "Ons doel is altijd geweest om iedereen te laten genieten van gebak, ongeacht allergenen, dieet- of leefstijlkeuzes. Met de introductie van de vegan eclair zetten we een nieuwe stap in die missie. Het omzetten van een traditioneel recept naar een plantaardige variant was een uitdagende reis, maar het eindresultaat is werkelijk verbluffend. We zijn er trots op om de eerste vrouwelijke patisserie te zijn die een vegan eclair aanbiedt."

Viola Cennini wellicht de beste vegan patisserier van Nederland
 

Ei vervangen in vegan gebakjes

Het ontwikkelingsproces begon in 2019, toen Viola's Patisserie haar eerste stappen zette op het gebied van veganistische patisserie. Dit omvatte een zoektocht naar de perfecte ingrediënten en technieken om het traditionele recept van de eclair om te zetten naar een veganistische lekkernij. De grootste uitdaging lag in het vinden van een geschikte vervanger voor eieren, die essentieel zijn voor het souffleren van het soezendeeg. Cennini: “Ik werk al geruime tijd samen met een bedrijf in Griekenland dat uniek is in haar aanbod van eivervangers. Hun ingrediënten sluiten aan bij onze visie: geen onnodige toevoegingen of E-nummers. Met onze passie en kennis hebben we deze eclair tot in de puntjes geperfectioneerd."

Na jaren van testen en perfectioneren heeft Viola eindelijk een doorbraak bereikt met de vegan eclair. Deze heerlijke lekkernij bevat geen eieren, boter of melk, maar behoudt toch de klassieke smaak en textuur waar eclair liefhebbers dol op zijn, verkrijgbaar in de smaken framboos, pistache en koffie.

De nieuwe vegan eclair is verkrijgbaar in 3 smaken
 

Vanaf 13 april is de vegan eclair verkrijgbaar bij Viola's Patisserie

De lancering van de vegan eclair vindt plaats op zaterdag 13 april bij Brasserie SAMEN eten & drinken in Eindhoven, gelegen aan hetzelfde plein als de patisserie, waar een select gezelschap van foodies als eerste de kans krijgt om deze unieke lekkernij te proeven tijdens een zeer exclusieve high tea. Vanaf die dag zal het product ook verkrijgbaar zijn bij Viola’s Patisserie zelf.

Viola's Patisserie is vastbesloten om de wereld van patisserie te blijven vernieuwen en te verrassen, met respect voor alle dieet- en leefstijlkeuzes. De lancering van de vegan eclair getuigt van hun toewijding aan smaak, kwaliteit en inclusiviteit.

violaspatisserie.nl
Volg hen op instagram: @violaspatisserie

Fotografie alle beelden:
Miriam Groot




 
zaterdag 13 april 2024

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk