Duurzame DinerBon zet bewuste consumenten aan tafel van duurzamer werkende horeca

 
Duurzame DinerBon is een nieuw initiatief voor restaurants, eetcafés en bewuste consumenten. Het project bevindt zich momenteel in de laatste fase van hun crowdfundingcampagne. Met nog slechts 20% te gaan, zal de Duurzame DinerBon (DDB) binnenkort de enige dinerbon zijn die ingewisseld kan worden bij speciaal geselecteerde restaurants, lunchroom en eetcafés in Nederland die zich inzetten voor duurzaamheid, zoals restaurants met het LekkerVega Keurmerk.


Duurzame DinerBon zet bewuste consumenten aan tafel bij duurzaam werkende restaurants, lunchrooms en eetcafes

Diverse restaurants hebben zich al aangesloten bij de DDB, waardoor de cadeaubon altijd terechtkomt op een locatie waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Een meer doordacht geschenk, nietwaar? Met de Duurzame DinerBon wil initiatiefnemer Hayk Vervoort deze voortreffelijke ondernemingen onder de aandacht brengen van een nog breder publiek en gezamenlijk de eetgewoonten buiten onze deuren verbeteren. Doe je mee?

Dinerbonnen zijn populair om te geven en te ontvangen. Misschien heb je er zelf al eens een gekregen, of heb je er iemand anders mee verrast. Echter, wanneer we stilstaan bij een bewuste levensstijl en eetgewoonten, kan het enthousiasme voor de gangbare dinerbonnen snel afnemen.

Hayk Vervoort, die overdag werkzaam is als docent in het voortgezet onderwijs, streeft naar de bevordering van duurzaam leven. "Of ik nu lesgeef als docent of samenwerk met duurzame organisaties bij Dilemma op Dinsdag, duurzame initiatieven vormen een constante in mijn professionele leven. Vaak ontvang ik dinerbonnen als zakelijk geschenk. Een aangename belevenis, maar niet altijd bij de meest duurzame restaurants. Dit kan worden verbeterd." 
 

Daarom is het nu tijd voor de Duurzame DinerBon!


De DDB is te besteden bij restaurants, lunchrooms en eetcafés die duurzaam ondernemen als kernwaarde hebben. Denk aan restaurants die plantaardige opties aanbieden, biologische, fairtrade of lokale producten gebruiken, of zich actief inzetten voor duurzame verpakkingen en afvalvermindering.

Gelukkig groeit het aantal van deze restaurants gestaag. Toch valt er nog veel winst te behalen op het gebied van duurzaam uit eten gaan. Onderzoek toont aan dat mensen buitenshuis vaker voor vlees kiezen dan thuis. Het is dus tijd om duurzame alternatieven te stimuleren.

Met de Duurzame DinerBon kan je anderen op een aangename manier kennis laten maken met verantwoorder eten. Duurzaamheid blijkt nog vaak een niche-thema als ook een uitgehold begrip, maar door middel van een etentje kunnen we mensen op een leuke manier betrekken, zonder belerend te zijn.
 

Waarom crowdfunding voor de Duurzame DinerBon?


De opgehaalde fondsen worden gebruikt voor opstartkosten, zoals de ontwikkeling van de website, vormgeving, giftcards en aansluitkosten voor restaurants. Crowdfunding betrekt veel mensen en restaurants bij het initiatief, wat bijdraagt aan het succes ervan!

Huidige status: In de eerste 2 weken van de crowdfundingcampagne doen al 14 restaurants in Nederland mee. Hayk is ervan overtuigd dat er snel meer deelnemers zullen volgen. Ken je een duurzaam werkend restaurant of eetcafé, laat het hen weten! Of ben je zelf een restauranthouder die graag maatschappelijk verantwoord onderneemt, neem dan contact op en sluit je aan.
Momenteel zijn de meeste deelnemende restaurants gevestigd in en rondom Utrecht. Momenteel, op 12 april, is ruim 80% van het gewenste bedrag al binnen. Dat is goed nieuws - tijd voor een eindsprint!

Waar gaan we naartoe? Op de lange termijn streven we naar een landelijke dekking van deelnemende ondernemingen, zodat de Duurzame DinerBon voor iedereen in Nederland beschikbaar is!

Wat vragen wij van jou? Om een vliegende start te maken, hebben we jouw hulp nodig. Investeer en maak deel uit van onze smaakvolle revolutie! Of koop de Duurzame DinerBon alvast in de voorverkoop, voor jezelf, je vrienden, familie of collega's.
 

Meer informatie

De Europese Commissie wil dat investeerders crowdfundingprojecten gemakkelijk kunnen vergelijken. In de essentiële beleggersinformatie (EBI) vind je alle relevante informatie per project. De EBI van deze campagne vindt u hier.

De Duurzame DinerBon is te vinden op LinkedIn, Instagram en de website.
vrijdag 12 april 2024

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk