Waarom vegetarisch?

Voor je gezondheid

gezondheidWil je gezond leven? Dan is vegetarisch eten een goede keus! Vegetarisch eten is minstens even gezond als een dieet met vlees. Sterker nog: er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat voeding met veel vlees ongezond is.

Voor meer vegetarisch

donatieHelp ons mee om jou en anderen te helpen om vaker vegetarisch te eten. Word donateur en draag bij aan de groei in het aantal mensen dat minder vlees eet.

Word donateur en ontvang het boek De Hippe Vegetariër van Isabel Boerdam t.w.v 22,50 euro óf één Lekker.Vegetarisch Verwenbox + Schort.


Voor het milieu

voor het milieuEen beter milieu begint bij jezelf en vegetarisch eten is daarbij een goede stap. Vegetarisch eten draagt bij aan een goede en gezonde leefomgeving. Vegetarisch eten zorgt voor minder gebruik van water, minder ontbossing en zorgt voor een lagere uitstoot van broeikasgassen, die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering.

Voor de dieren

voor de dierenAls je vlees eet, eet je gemiddeld 1167 dieren in je leven en dan hebben we om praktische redenen vissen en schelpdieren nog achterwege gelaten! Deze dieren leven vaak onder verschrikkelijke omstandigheden. Als je kiest voor vegetarisch eten dan zullen er minder plofkippen, doorligvarkens of ophokkoeien nodig zijn.


Voor de oceanen

voor de oceanenDe oceanen worden geholpen als je vaker vegetarisch eet. Het eten van vis zorgt voor overbevissing waardoor ecosystemen worden bedreigd. Daarnaast worden veel dieren ongewenst slachtoffer van bijvangst, zoals dolfijnen en schildpadden. Ook als je kweekvis eet blijven de oceanen niet onaangeroerd. Voor elke kilo kweekvis zijn meerdere kilo's wilde vis nodig.

Voor eerlijke voedselverdeling

voor eerlijke voedselverdelingEr heerst nog altijd een voedseltekort en met de toenemende welvaart in China en India zal dit nog meer toenemen. Dit terwijl er ook bij dit probleem een simpele manier is om te zorgen dat dit tekort verdwijnt of in ieder geval afneemt: Het eten van minder vlees. Voor de productie van vlees is vele malen meer land en water nodig dan voor de productie van vegetarische alternatieven. Dit komt vooral, omdat bijvoorbeeld een koe niet al het voedsel dat hij eet omzet in vlees. Hij heeft ook energie nodig om te kunnen blijven leven.