Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Waarom vegetarisch?

Voor het milieu

afbeeldingEen beter milieu begint bij jezelf en vegetarisch eten is daarbij een goede stap. Vegetarisch eten draagt bij aan een goede en gezonde leefomgeving. Vegetarisch eten zorgt voor minder gebruik van water, minder ontbossing en zorgt voor een lagere uitstoot van broeikasgassen (die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering).

Voor je gezondheid

afbeeldingWil je gezond leven? Dan is vegetarisch eten een goede keus! Vegetarisch eten is minstens even gezond als een dieet met vlees. Sterker nog: er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat voeding met veel vlees ongezond is.


Voor de oceanen

afbeeldingDe zeeën en oceanen raken leeg, minstens 70% van de visbestanden in de wereld is overbevist. Door overbevissing kunnen hele ecosystemen instorten. Elke vis die je minder eet, hoeft niet te worden gevangen en kan bijdragen aan gezonde oceanen.

Voor de dieren

afbeeldingAls je vlees eet, eet je gemiddeld 727 dieren in je leven en dan hebben we om praktische redenen vissen en schelpdieren nog achterwege gelaten! Deze dieren leven vaak onder verschrikkelijke omstandigheden. Als je kiest voor vegetarisch eten dan zullen er minder plofkippen, doorligvarkens of ophokkoeien nodig zijn.


Voor eerlijke voedselverdeling

afbeeldingEr heerst nog altijd een voedseltekort en met de toenemende welvaart in China en India zal dit nog meer toenemen. Dit terwijl er ook bij dit probleem een simpele manier is om te zorgen dat dit tekort verdwijnt of in ieder geval afneemt: Het eten van minder vlees. Voor de productie van vlees is vele malen meer land en water nodig dan voor de productie van vegetarische alternatieven. Dit komt vooral, omdat bijvoorbeeld een koe niet al het voedsel dat hij eet omzet in vlees. Hij heeft ook energie nodig om te kunnen blijven leven.