Wereldvoedselverdeling

Wereldvoedselverdeling & de relatie met Vegetarische en Plantaardige Voeding

 
Welkom in ons dossier over het mondiale verdelingsprobleem van ons voedsel. In de artikelen in dit dossier bespreken we de verschillende aspecten van hoe de intensieve dier-industrie bijdraagt aan wereldwijde oneerlijke voedselverdeling.

Op vruchtbaar land voedsel laten groeien om dat aan dieren te voeren, om die vervolgens op te eten is een zeer inefficiënte manier om mensen te voeden.

Laat staan dat kostbare oerbossen worden gekapt voor het vruchtbare land.
Om 1 kg vlees te makenn, is 4 tot 26 kg plantaardige eiwitten nodig, zoals graan, mais en soja.
Deze conversie is zeer inefficiënt - je zou het voedselverspilling kunnen noemen - terwijl nog 828 miljoen mensen wereldwijd ondervoed zijn!
 
De productie van vlees is verre van duurzaam: er is vele malen meer land nodig om dezelfde hoeveelheid eiwit te produceren, is de uitstoot van broeikasgassen door de dieren en bijhorende activiteiten zeer hoog, zorgt uitwas van meststoffen voor eutrofiëring van oppervlaktewater en is de biodiversiteit er drastisch door afgenomen, om maar een aantal zaken te noemen!

Een vegetarisch voedingspatroon wat hoofdzakelijk plantaardig is,helpt een betere verdeling van voedsel over de wereld.

Zo draag je bij aan het verminderen van honger, armoede, klimaatverandering, landgebruik en zoönosen.

Lees er meer over in de artikelen van dit dossier.
 

Dossier Wereld Voedselverdeling