Vega Kooktips

Lekkere recepten

vegetarisch gerecht
Lekker eten kan door zelf een heel nieuwe maaltijd te bedenken. Makkelijker is het om een bestaand recept na te maken of om je hierdoor te laten inspireren en er op te variëren. Om je hiermee op weg te helpen hebben we diverse heerlijke recepten verzameld voor elk moment, voor elke gang en voor elke smaak. Eet smakelijk!

Vegetarisch gaan koken

vegetarisch koken
Vegetarisch koken is niet heel anders dan koken met vlees. Toch vragen sommige producten om aparte trucs en technieken.
Je kunt natuurlijk er voor kiezen om vlees te vervangen met vleesvervangers en andere eiwitrijke producten, maar door iets meer na te denken over de opbouw van je maaltijd kan je eten nog net iets lekkerder worden. Echt lekker vegetarisch koken is niet moeilijk en met deze tips is het zelfs heel makkelijk.


Vleesvervangers

Vleesvervangers
Bij vegetarisch koken wil je vaak het stuk vlees ergens door vervangen. Dit kan je echter op verschillende manieren aanpakken (en hoeft zeker niet altijd te worden vervangen, zoals je bij de maaltijdopbouw kan zien). Vlees vervangen kan door het gebruiken van vleesvervangers, maar je kunt vlees ook heel goed vervangen door bijvoorbeeld noten, peulvruchten of tempé.

Vegetarische maaltijdopbouw

Groente gerechten
Het kan lastig lijken om vegetarisch te koken. Dit valt echter erg mee. We helpen je graag op weg met tips. Als je vegetarisch gaat koken, kun je dat op verschillende manieren aanpakken. Je kunt ervoor kiezen om op zoek te gaan naar een product wat het vlees vervangt, bijvoorbeeld kant-en-klare vleesvervangers, traditionele vleesvervangers of andere producten. Vaak krijg je echter een nog lekkerder resultaat als je uitgaat van een andere maaltijdopbouw.