Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Nieuwe Producten met het Vegetarisch Productkeurmerk


HAK zet een belangrijke volgende stap in haar rol in de beweging naar meer plantaardig eten met de introductie van een Hollandse bonenburger, een pittige linzenburger en een zwarte bonenworst. Voor het eerst zijn er producten van Hak die niet in het conserven- maar in het koelschap te vinden zijn. De burgers zijn 100% plantaardig. 

Honderden producten  dragen het V-label dat de Vegetariërsbond namens de European Vegetarian Union toekent.

Word donateur en help ons voorlichting geven

Zonder jouw steun kunnen we geen voorlichting geven aan consumenten en bedrijven over wat vegetarisch is en wat niet.

Word daarom vandaag nog donateur en krijg Gratis het boek De Hippe Vegetariër van Isabel Boerdam t.w.v 22,50 euro Óf Gratis 3x de Lekker.Vegetarisch Verwenbox
 
  Vegetarische instinkers


Vlees en vis kun je over het algemeen wel vermijden als vegetariër. Er zijn echter een heleboel voedingsmiddelen waar het dode dier onherkenbaar in verstopt zit. Hier staan de bekendste instinkers voor je op een rijtje.


Factsheet Consumptiecijfers en aantallen vegetariërs (PDF)

Download hier de hele factsheet (pdf)