Heerlijk VegeQ-lustrum op Nationale VegeQdag

VegeQEven na 15:00 uur kwamen de eerste gasten langzaam binnendruppelen. Dit jaar werd dé vegetarische barbecue gehouden in Amsterdam. En deze locatie werd goed gevonden door vega-minnend Nederland. Vanuit het hele land waren mensen naar de Maarten Luther Kerk gekomen om gezellig samen te genieten van een zomerse maaltijd. Na een persoonlijk welkom bij de aanmeldbalie, kon de ontdekkingsreis beginnen.

Na een te hete vrijdag, was het heerlijk toeven bij de Maarten Luther Kerk op deze iets koelere zaterdag. In de tuin waren de barbecues aangestoken en was er voor ieder wat wils aan lekkers, zoals verschillende soepen, salade, broodjes met een keur aan smeerseltjes, veganistische kaasblokjes, crackers en smakelijke satésaus voor bij de heerlijkheden die lagen te braden op de barbecues.

De reacties van de gasten waren overwegend positief:

“Zelfs mijn man die geen vegetariër is, heeft genoten van al het lekkers.”

“We are on our honeymoon, and we are amazed about this event. We enjoyed the foods very much, thank you!”

“Ik vond alles even lekker en ik was duidelijk niet de enige.”

Gesponsord lekkers

VegeQ barbecueOp de barbecues was van alles te vinden. Van pittige bonenburger, aubergineplakken tot ‘lamsspiesjes’, groentespiesen, maïskolven en vegetarische worstjes en burgers. Dit jaar waren er ook een paar hapjes die speciaal voor deze dag waren bereid, namelijk notenburgers, paddenstoelen burgers en heerlijk gemarineerde tempéspiesjes. Op de proeverijmarkt kon weer één en ander geproefd en gekocht worden. Met name de biologische vegetarische en veganistische wijnen trokken weer aandacht.

Met een goodiebag toog eenieder weer tevreden naar huis. De vele gasten hebben in ieder geval genoten deze heerlijke lustrum-VegeQ!

Op een bijzondere dag als deze waren we uiteraard helemaal nergens geweest zonder sponsors, de mensen van de Maarten Luther Kerk en alle helpende handen van vrijwilligers die ook deze keer dé vegetarische barbecue weer tot een succes gemaakt hebben. Vanaf deze plaats nogmaals: hartelijk dank allemaal!

Uiteraard ook grote dank aan alle gasten van deze vijfde VegeQ, voor jullie komst en de meegebrachte gezelligheid. Zien we jullie volgend jaar weer op de VegeQ?

Benieuwd of jij iets gemist hebt? Bekijk de foto’s op Facebook!