VegeQ 2013

Alles was heerlijk, leuk zo met allemaal gelijk gestemde, wat gezellig, ik heb lekker gekletst, ik heb heerlijk gegeten en me uitstekend vermaakt, heel goed georganiseerd. Dit is maar een kleine greep uit de reacties op de derde VegeQ, dé vegetarische barbecue. Een kleine 300 mensen hadden zich verzameld in Djoj voor een middag en avond vegetarisch genieten. In de zon kon men genieten van soep, salades en natuurlijk allerlei heerlijks van de VegeQ’s.  Net als vorig jaar werd er samengewerkt met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en was er natuurlijk ook een ruim plantaardig aanbod.

Dit jaar waren er naast heel veel verschillende vleesvervangers (zie ook de lijst sponsors hieronder), ook veel groente aanwezig op de barbecue. Een bezoeker die alles wilde proeven zou dan ook tonnetje rond naar huis zijn gegaan. Naast de barbecue was er ook soep (KOM), brood (Carl Siegert), salade, nasi (Koningsvogel), humus en kreeg iedere bezoeker een cupcake van Heavenly Cupcakes. Alle bezoekers gingen ook nog naar huis met een goed gevulde goodie bag.

Naast het eten konden de gasten ook kennis maken met verschillende producten op een proeverijmarkt, bijvoorbeeld met de producten van Lush, Vega-Life, Thema Cadeau’s, Wilmersburger, De Hobbit of It’s Organic.

Zoals je al leest de VegeQ was dit jaar weer één groot feest. Dit mede dankzij de vele vrijwilligers en dankzij de medewerkers en vrijwilligers van Centrum Djoj. Daarnaast willen we alle sponsors bedanken voor hun bijdrage, want zonder hun kunnen we de VegeQ niet organiseren. En voor alle gasten hopelijk tot volgend jaar 7 juni!

Film van de VegeQ

De VegeQ werd mede mogelijk gemaakt door:

LushKoningsvogelTivallHobbitThema cadeausSoyesKeesmakersIt's OrganicVeggiedeliBertyn seitanHeavenly CupcakesVivera