Missie en Visie

Steeds meer mensen ontdekken de geheimen van de vegetarische keuken. De mogelijkheden zijn zo divers dat niemand ooit uitgeleerd raakt. We nemen je graag mee op ontdekkingstocht, want iedere dag dat je kiest voor vegetarisch eten, heeft dat positieve gevolgen voor het milieu, voor de dieren en voor je eigen gezondheid.
Onze missie is om consumenten en bedrijven te helpen bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.

De smaak van de vegetarische keuken moet je ervaren. We delen deze ervaringen van harte met onze leden én de rest van Nederland.
We organiseren evenementen waar we mensen laten proeven van vegetarisch eten, we geven tips aan consumenten en professionals over het maken van smakelijke vegetarische gerechten en producten én we geven voorlichting over hoe je gezond en bewust vegetarisch eet.
Zo verbeter je de wereld met je vork: vegetarische voeding is beter voor dieren, de natuur, het milieu en de eigen gezondheid.

Steeds meer mensen laten vlees af en toe staan. Naast de groep fulltime vegetariërs is er een groeiende groep mensen die ervoor kiest om een of meer dagen per week geen vlees meer te eten. Wij juichen deze trend toe en zien ook vleesminderaars en flexitariers als onze doelgroep. We helpen ze graag om lekker vegetarisch te eten, zodat ze steeds vaker zullen kiezen voor een vleesloze maaltijd. Zij kunnen goed terecht bij de Vegetariërsbond en hebben veel aan onze informatie.

We zijn niet dogmatisch. Liever 100 vleesminderaars dan één vegetariër. We kiezen voor een positieve boodschap en willen mensen helpen om de stap te maken naar meer vegetarische voeding. Hoever men daarin wil gaan is natuurlijk altijd een individuele keuze.

Help mee

Ben jij het eens met deze missie en visie? En wil ons ons helpen deze te realiseren? Steun ons dan en word donateur! Want hoe meer mensen ons steunen, hoe sterker we staan. De Vegetariërsbond krijgt geen subsidie en kan dus alleen alle activiteiten uitvoeren met jouw steun.