Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Gastvrij voor Vegetariërs

afbeeldingHet keurmerk "Gastvrij voor Vegetariërs" is er voor alle horeca, zoals:
Restaurants, Cateraars, Bungalowparken, Hotels, Conferentieoorden, Fastfoodrestaurants.

De nieuwste keurmerkhouders zijn:
  • Genietcafé Zutphen (10% korting voor leden en donateurs met de voordeelpas)
  • Soepp, Alkmaar (10% korting voor leden en donateurs met de voordeelpas en 100% vegetarisch)
  • Tiger Mama, Utrecht

Vegetarisch Kiezen

Vegetarisch uit etenWil je vegetarisch uit eten, maar wil je niet overgeleverd zijn aan een geitenkaassalade? Ga dan naar een restaurant, hotel, bungalowpark of conferentieoord met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs. Via de kaart zie je direct welke horecabedrijven het keurmerk hebben.

Klik op de kaart! Vind Gastvrije horeca bij jou in de buurt

Klik op de kaart en vind wat je zoekt! Je kunt onder andere op plaats en op diverse categorieën, zoals 100% vegetarisch, catering en hotel zoeken.


verkooppunten
Bekijk alle restaurants met het keurmerk 'Gastvrij voor Vegetariërs'
 

Word donateur en ontvang korting met je voordeelpas

Word donateur van de Vegetariërsbond en ontvang je eigen kortingspas voor korting bij ruim 40 restaurants en cateraars in Nederland en daarbuiten! Je helpt dan ook mee met het verbeteren van het vegetarische aanbod in de Nederlandse horeca. Doen toch?!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste keurmerkhouders? Abonneer je dan ook gelijk op onze nieuwsbrief. Iedere maand krijg je het laatste nieuws, de leukste campagnes en de lekkerste vegetarische recepten, zo in je mailbox. Handig! 

Gastvrij App

Onderweg op zoek naar een restaurant, hotel of andere Gastvrije horeca? Gebruik de Gastvrij voor Vegetariers webapp. Via deze app kun je in je browser zoeken naar horeca bij jou in de buurt. Je hoeft de app niet te downloaden. De app is geschikt voor alle smartphones en tablets. Binnenkort zal er ook een versie in de appstores verschijnen.

Voorwaarden Gastvrij

Restaurants met het Gastvrij keurmerk bieden minimaal 2 vegetarische hoofdschotels op de kaart aan*. Deze schotels zijn bereid zonder dierlijk vet en bevatten geen dierlijke ingrediënten, zoals dierlijke bouillon of gelatine. Eventueel gebruikte eieren zijn minstens scharreleieren. De Vegetariërsbond controleert of deze restaurants aan de gestelde voorwaarden blijven voldoen.

* bij restaurants met maar 1 menu, is dit menu vegetarisch of is er naast dit menu een vegetarische optie. Bekijk ook de voorwaarden voor wokrestaurants en snackbars. 

Voor de Horeca

Bent u als horecabedrijf geïnteresseerd in deelname aan ’Gastvrij voor Vegetariërs’? Bekijk dan de voorwaarden waaraan een horecabedrijf/restaurant moet voldoen om het keurmerk te krijgen. Deelname maken wij duidelijk door vermelding op onze website en in de speciale Gastvrij voor Vegetariërsapp. Nieuwe deelnemers worden vermeld in het magazine Lekker.Vegetarisch. Elk jaar verschijnen ook alle deelnemers in een uitneembare gids in magazine Lekker.Vegetarisch.