Gastvrij voor Vegetariërs

gastvrij voor vegetari?rs keurmerkHet keurmerk "Gastvrij voor Vegetariërs" is er voor alle horeca, zoals:
Restaurants, Cateraars, Bungalowparken, Hotels, Conferentieoorden, Fastfoodrestaurants.

De nieuwste keurmerkhouders zijn:

 

Vegetarisch Kiezen

Vegetarisch uit etenWil je vegetarisch uit eten, maar wil je niet overgeleverd zijn aan een geitenkaassalade? Ga dan naar een restaurant, hotel, bungalowpark of conferentieoord met het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs. Via de kaart zie je direct welke horecabedrijven het keurmerk hebben.

Word donateur en ontvang korting met je voordeelpas

vegetarisch uit etenWord donateur van de Vegetariërsbond en ontvang je eigen kortingspas voor korting bij ruim 40 restaurants en cateraars in Nederland en daarbuiten! Je helpt dan ook mee met het verbeteren van het vegetarische aanbod in de Nederlandse horeca. Doen toch?!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste keurmerkhouders? Abonneer je dan ook gelijk op onze nieuwsbrief. Iedere maand krijg je het laatste nieuws, de leukste campagnes en de lekkerste vegetarische recepten, zo in je mailbox. Handig! 

Voor de Horeca

Bent u als horecabedrijf geïnteresseerd in deelname aan ’Gastvrij voor Vegetariërs’? Bekijk dan de voorwaarden waaraan een horecabedrijf/restaurant moet voldoen om het keurmerk te krijgen. Deelname maken wij duidelijk door vermelding op onze website en in de speciale Gastvrij voor Vegetariërsapp. Nieuwe deelnemers worden vermeld in het magazine Lekker.Vegetarisch. Elk jaar verschijnen ook alle deelnemers in een uitneembare gids in het magazine Lekker.Vegetarisch.

Voorwaarden Gastvrij

Restaurants met het Gastvrij keurmerk bieden minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de kaart aan*. Deze schotels zijn bereid zonder dierlijk vet en bevatten geen dierlijke ingrediënten, zoals dierlijke bouillon of gelatine. Eventueel gebruikte eieren zijn minstens scharreleieren. De Vegetariërsbond controleert of deze restaurants aan de gestelde voorwaarden blijven voldoen.

* bij restaurants met maar één menu, is dit menu vegetarisch of is er naast dit menu een vegetarische optie. Bekijk ook de voorwaarden voor wokrestaurants en snackbars.