Vegetarische producten

Tofu

Lees meer over tofuTofu is een eiwitrijke en caloriearme vleesvervanger. Het is gestremde sojamelk en wordt gemaakt zoals kaas uit gestremde melk. Tofu heeft weinig smaak van zichzelf, maar je kunt het alle smaak geven die je wilt. Bekijk onze tips en trucs voor koken met tofu en het stappenplan voor gemarineerde tofu.
Klik hier om meer te lezen over tofu

Noten

Lees meer over notenNoten zijn een lekkere en gezonde afwisseling in je vegetarische maaltijd. Er is een grote keuze aan soorten in smaak en grootte. Je kan ze in zowel warme als koude gerechten gebruiken. Bekijk onze tips en trucs en gebruik onze notenwijzer om de juiste noot voor jouw gerecht te kiezen.
Klik hier om meer te lezen over noten
 

Seitan

Lees meer over seitanSeitan is een vleesvervanger gemaakt van tarwegluten en heeft een stevige bite. Je kunt seitan kant- en klaar kopen of zelf maken en op verschillende manieren bereiden en marineren. Bekijk onze tips en trucs voor koken met seitan.
Lees meer over seitan

Kant- en klare vleesvervangers

Lees meer over vleesvervangersKant- en klare vleesvervangers zijn erg makkelijk en steeds lekkerder. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en voor bijna elk stuk vlees is er wel een kant- en klare vervanger. Benieuwd wat voor soorten vleesvervangers er zijn? Bekijk dan ons overzicht en lees onze tips.
Lees meer over vleesvervangers

 
 

Peulvruchten

Lees meer over peulvruchten Peulvruchten zijn zeer voedzaam, maar vooral ook erg lekker. Je kunt er eindeloos mee variëren (er zijn alleen al duizenden soorten bonen). Je kunt ze gebruiken in tal van gerechten. Bekijk onze tips en trucs.
Lees meer over peulvruchten

Kaas

Lees meer over kaasKaas ken je waarschijnlijk wel: je doet het op je brood of strooit het over de pasta. Er zijn tal van kazen en ook tal van bereidingen van kaas. Bekijk daarom zeker ook onze tips en trucs over vegetarisch koken met kaas.
Lees meer over kaas
 

Eieren

Lees meer over eierenMogelijk hebben eieren al weinig geheimen voor je. Toch zetten we hier nog de belangrijkste mogelijkheden, bereidingen en tip en trucs voor je op een rijtje. Bekijk daarom onze tips en trucs.
Lees meer over eieren

Tempé

Lees meer over tempéTempé (ook wel tempeh) wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het heeft een veel meer uitgesproken smaak dan tofu. Wat je er mee kan en hoe je het lekker klaarmaakt, dat lees je bij onze tips en trucs.
Lees meer over tempé