Over Vegakids

Welkom. Welkom op Vegakids. Leuk dat je er bent! We helpen je graag verder op weg in de gezonde en lekkere vegawereld. Met achtergrondinformatie voor spreekbeurt en werkstuk en verrukkelijke recepten. 

Voor wie. Vegakids is er speciaal voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar vegetarisch eten of die al vegetariër zijn. Vegakids zijn kinderen die geen vlees eten, vegetariërs dus. Je kunt elke dag vegetarisch eten, maar bijvoorbeeld ook een paar dagen per week. Dan ben je flexitariër. Wat ook kan is helemaal geen dierlijke producten eten en drinken, zoals ei, kaas en melk. Dan ben je veganist.

Hoe het begon. Vegakids is bedacht door de op-en-top vegakids Lotte en Mees Vos! Naar hun wens heeft Studio Aard een website ontwikkeld. Die door de Vegetariërsbond verder is uitgebouwd. Na een aantal jaren als aparte site te hebben bestaan, is Vegakids sinds 2018 een onderdeel van de site van de Vegetariërsbond.
Lotte en Mees vertellen over hun wens die in vervulling ging in het interview.

Voor volwassenen. Het websiteonderdeel Vegakids is speciaal gemaakt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die nieuwsgierig zijn naar vegetarisch eten of die al vegetariër zijn. Ook jongere of oudere kinderen zijn van harte welkom. Het doel is om kinderen op een enthousiaste, frisse en positieve manier uitleg te geven over lekker vegetarisch eten.

Contact. Wil je een geweldig idee delen of een interessante vraag stellen? Dat kan! Mail: info@vegetariers.nl (t.a.v. Webredactie Vegakids).