Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Over Vegakids

vegakids in tuin
Welkom.
Welkom op Vegakids. Leuk dat je er bent! We helpen je graag verder op weg in de gezonde en lekkere vegawereld. Met interessante nieuwtjes, verrukkelijke recepten, boeiende filmpjes en een spreekbeurtpakket.

Voor wie. Vegakids is speciaal gemaakt voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar vegetarisch eten of die al vegetariër zijn. Vegakids zijn kinderen die geen vlees eten, vegetariërs dus. Je kunt elke dag vegetarisch eten, maar bijvoorbeeld ook een paar dagen per week. Dan ben je flexitariër. Wat ook kan is helemaal geen dierlijke producten eten en drinken, zoals ei, kaas en melk. Dan ben je veganist.

Hoe het begon. Vegakids is bedacht door de op-en-top vegakids Lotte en Mees Vos! Naar hun wens heeft Studio Aard een website ontwikkeld. Die door de Vegetariërsbond verder is uitgebouwd. Na een aantal jaren als losse site te hebben bestaan, is Vegakids sinds 2017 een onderdeel van de site van de Vegetariërsbond.
Lotte en Mees vertellen over hun wens die in vervulling ging in het interview.

Voor volwassenen. Dit websiteonderdeel  is speciaal gemaakt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die nieuwsgierig zijn naar vegetarisch eten of die al vegetariër zijn. Ook jongere of oudere kinderen zijn van harte welkom. Het doel is om kinderen op een enthousiaste, frisse en positieve manier uitleg te geven over lekker vegetarisch eten.