Mens

Veel volwassenen, maar ook kinderen, denken aan hun gezondheid (en die van anderen) als ze kiezen voor vegetarisch. Heb je hier zelf weleens over nagedacht? Hoe gezond eet en drink jij eigenlijk?

Gezondheid

gezond en gelukkig levenEen goede gezondheid zorgt voor een gelukkig leven. Dan kun je lekker spelen, leren, werken, sporten en genieten van je vrije tijd. Toch leven veel mensen ongezond, vooral in ‘rijke landen’, en hebben mensen op andere plekken in de wereld honger en dorst. Heel eerlijk verdeeld is het niet. Er zijn veel ziektes in de wereld, sommigen houden verband met ‘ongezond of teveel eten en drinken’, zoals hart- en vaatziekten en overgewicht.

Normaal gesproken worden mensen niet ziek van het eten van vlees, maar soms gebeurt het toch. Er bestaan dierziekten waar mensen ook ziek van kunnen worden, zoals Q-koorts en vogelgriep. De voedselschandalen hopen zich ook op. Je hebt vast weleens iets in het nieuws gezien over besmette zalm, Salmonella besmetting, biologische eieren die toch niet biologisch bleken te zijn of ‘verstopt paardenvlees’ in rundvlees?

Voedingsstoffen

weegschaalEigenlijk heb je helemaal geen vlees nodig. Vegetarisch eten is misschien zelfs wel gezonder! Het is minder vet en licht verteerbaar. Ook is het rijk aan vitaminen, mineralen en heel veel andere voedingsstoffen. Als je gevarieerd eet, kom je dus niets te kort. Er wordt ook veel onderzoek naar gedaan. Het blijkt dat vegetariërs over het algemeen gezonder en slanker zijn én langer leven!

 

 


Vegakids kiezen voor hun gezondheid!