Nieuws Archief

Volgende pagina

Kassa onderzoekt: Wat is de lekkerste vegaburger?


Bijna iedereen die vegetarisch eet grijpt wel eens naar een kant-en-klare vleesvervanger. Vroeger waren deze soms ronduit smerig, maar tegenwoordig is de kwaliteit steeds beter. Maar welke is nou uiteindelijk het lekkerste? Kassa zocht het uit met een smaakpanel. Echter, zoveel mensen, zoveel smaken. Dus laat vooral ook weten welke vegaburger jij het lekkerst vindt op onze Facebookpagina.
20-02-2018 00.00 | Lees meer

Vegetarische Kookboek uitschieter in boekenland

Lekker Vega Kookboek 201718-1-2018 Terwijl de Nederlandse boekenmarkt al jaren vrij stabiel is, maakt het vegetarische kookboek een ongekende groei door. De Vegetariërsbond organiseert voor het vijfde jaar de verkiezing van het Lekker Vega Kookboek. Er kan dit jaar gekozen worden uit 41 titels die in 2017 voor het eerst verschenen. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van de verkiezing vorig jaar.
18-01-2018 11.00 | Lees meer

Vegetarisch Keurmerk groeit 75%

Het Europese V-label voor vegetarische en veganistische producten heeft in 2017 een stormachtige groei doorgemaakt. In Nederland werden vorig jaar ruim 750 nieuwe producten gecertificeerd. Het aantal in Nederland gecertificeerde producten groeide daarmee met ruim 75%. Er zijn in Europa inmiddels 16.000 producten met het logo op de markt. De groei wordt mede veroorzaakt door bedrijven als Unilever en McDonalds.
03-01-2018 13.00 | Lees meer

Heel leven vegetarisch eten scheelt ruim 1100 dierenlevens

Met kerst worden in Nederland 2,7 miljoen dieren opgediend

Een Nederlander eet in zijn leven gemiddeld 1167 dieren. Dit is nog exclusief vissen en schaal-en schelpdieren. We eten vooral kippen en ander pluimvee (1125), maar ook 33 varkens, enkele schapen, geiten en runderen en 0,04 paard. Wie zijn hele leven vegetarisch eet zou spaart dus 1100 dierenlevens. Tijdens de kerstdagen zien we een flinke piek in het aantal gegeten dieren. In totaal zullen er gedurende de 2 kerstdagen totaal 2,7 miljoen dieren worden gegeten. Ook hier gaat het om merendeel pluimvee (kip en kalkoen), ruim 800.000 per dag. Daarnaast wordt er vooral wild gegeten: ruim een miljoen konijnen en eenden tijdens de hele kerst. “Als je kiest voor vegetarisch maak je dus echt een verschil. Je zorgt ervoor dat er substantieel minder dieren hoeven worden geslacht en tegenwoordig hoef je er echt niet meer minder lekker om te eten,” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
13-12-2017 13.50 | Lees meer

Vegetariërsbond gaat op zoek naar lekkerste kerstgroente

De Vegetariërsbond start een verkiezing voor de Lekkerste Kerstgroente. Veel kerstmenu's worden gemaakt rond één centraal hoofdgerecht waarbij verschillende bijgerechten worden bedacht. Op dit moment zijn dat vaak typische kerstgerechten als rollade, kip, kalkoen, biefstuk of wild. De Vegetariërsbond wil dat veranderen en wil daarom weten welke kerstgroente de plaats hiervan in moet nemen. “Wij vinden het niet meer van deze tijd dat vlees een centrale plek op het kerstmenu inneemt. Kerst is een moment van medeleven en bezinning. Nu we ons steeds bewuster worden  over de schadelijke gevolgen van vleesproductie, -consumptie en dierenleed is het ook tijd om opnieuw naar de kerstmaaltijd te kijken. Groenten zijn ook nog eens veel veelzijdiger en verdienen het alleen daarom al om in het middelpunt te staan.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
06-12-2017 13.00 | Lees meer

Langste Vegetarische Tafel 2017?

We krijgen zo nu en dan de vraag wanneer de Langste Vegetarische Tafel in 2017 is. In dit stuk leggen we uit waarom het antwoord daarop op dit moment is: in ieder geval niet binnenkort.

Evaluatie: 2 problemen

De Langste Vegetarische Tafel is een mooi evenement met een positieve sfeer en veel blije gasten. Een evenement dat ook elk jaar groter is geworden, mede dankzij diverse sponsors. Echter ook een evenement dat veel werk, geld en zorgen (met name over het weer) kost. Toen wij afgelopen jaar de succesvolle 6e editie evalueerden, kwamen daar twee belangrijke punten uit naar voren:
13-06-2017 10.00 | Lees meer

“Chef het Samen met Tomaat” Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016

“Chef het Samen met Tomaat” Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016Chef het Samen met Tomaat heeft de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016 gewonnen. Meer dan 40 kinderen hielpen mee met het verzinnen van ideeën en het testen van de recepten van Chef het Samen. Het kookboek kreeg in een publieksstemming in een spannende finale net iets meer stemmen dan de Hippe Vegetariër, Het 101 taartenboek en Veggie Very Much. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Groene Meisjes op als Lekkerste Vegetarische Kookboek.
07-03-2017 11.00 | Lees meer

Taarten-, kinder- of bloggerkookboek wint Lekkerste Vegetarische Kookboek verkiezing

Het 101 taartenboek, Chef Het Samen met Tomaat, de Hippe Vegetariër en Veggie Very Much gaan door naar de finale van de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016. Van de 23 genomineerde kookboeken kregen deze tot nu toe de meeste stemmen. De verkiezing voor Lekkerste Vegetarische Kookboek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond. Uiteindelijk worden op 20 februari alle stemmen geteld en wordt eind februari de winnaar bekend gemaakt. Het vegetarische kookboek is inmiddels een bloeiend en populair genre. De lekkere recepten zijn de beste reclame voor de vegetarische keuken en brengen een vegetarische voedingswijze binnen ieders bereik. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald via een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.
02-02-2017 11.00 | Lees meer