Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Nieuws Archief

Volgende pagina

Wereldrecord: De Langste Vegetarische Tafel langer dan ooit

Langste Vegetarische Tafel vermindert CO2 uitstoot met 55%

Vrijdag 15 juli hebben de Vegetariërsbond en Tivall het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1950 eters genoten van een lekkere vegetarische maaltijd en lieten daarbij zien dat lekker en klimaatvriendelijk eten hand in hand gaan. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam. ‘Met dit evenement laten we zien dat bijdragen aan een beter klimaat heel smakelijk kan zijn. De veeteelt is verantwoordelijk voor minstens 15% van de uitstoot van broeikasgassen. Minder vlees eten is een effectieve persoonlijke stap waarmee je gelijk bijdraagt aan minder klimaatverandering’ aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
16-07-2016 12.00 | Lees meer

Nieuwe recordpoging Langste Vegetarische Tafel vrijdag 15 juli op het Museumplein

Op vrijdag 15 juli organiseren de Vegetariërsbond en Tivall de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam. De tafel wordt ook dit jaar weer iets groter, er worden meer dan 1950 gasten verwacht. Hiermee is de Langste Vegetarische Tafel niet alleen een officieus wereldrecord, maar ook het grootste vegetarische culinaire evenement van Nederland. En iedereen mag gratis aanschuiven. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: “Tijdens de Langste Vegetarische Tafel gaat alles in grote aantallen: een recordaantal mensen en honderden kilo’s ingrediënten. De boodschap is dat de impact van vegetarisch eten ook over enorme getallen gaat. De veehouderij draagt meer bij aan klimaatverandering dan de transportsector. Met de Langste Vegetarische Tafel laten we zien dat je door lekker vegetarisch te eten een enorme positieve invloed kan uitoefenen.

12-07-2016 10.00 | Lees meer

De Groene Meisjes Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015

De Groene Meisjes hebben de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015 gewonnen. Het boek ‘De Groene Meisjes’ geschreven door de groene meisjes Merel Wildschut en Jamie van Zijl kreeg in een publieksstemming een spannende finale net iets meer stemmen dan Veggie burger, balletjes en broodbeleg en Grow - Eat – Share. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Vegarevolutie op als Lekkerste Vegetarische Kookboek. De verkiezing werd georganiseerd door de Vegetariërsbond om te laten zien dat lekker vegetarisch koken makkelijker is dan je denkt. Met maar liefst 16 genomineerde kookboeken heeft 2015 een ruime keuze aan inspiratiebronnen voor smakelijke vegetarische gerechten. “De Groene Meisjes laten zien dat hip en milieubewust leven en lekker en gezond eten heel goed samen kunnen gaan. Het boek past perfect binnen de trend naar meer plantaardige voeding, maar wel genieten van lekker eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
01-03-2016 12.00 | Lees meer

3 Finalisten Lekkerste Vegetarische Kookboek verkiezing

De Groene Meisjes, Grow - Eat - Share en Veggie burgers, balletjes en broodbeleg gaan door naar de finale van de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015. Van de 16 genomineerde kookboeken kregen deze tot nu toe de meeste stemmen. De verkiezing voor Lekkerste Vegetarische Kookboek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond. Uiteindelijk worden op 11 februari alle stemmen geteld en wordt half februari de winnaar bekend gemaakt. Dit om de aandacht te vestigen op het steeds populairder wordend genre dat er voor zorgt dat lekker vegetarisch koken binnen ieders bereik komt. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald via een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.
28-01-2016 11.00 | Lees meer

Stem nu op lekkerste vegetarische kookboek van 2015

Wij organiseren voor het derde jaar de verkiezing van het Lekkerste Vegetarische Kookboek. Vegetarisch koken is namelijk een belangrijke trend en dat laten de 14 genomineerden kookboeken die in 2015 uitkwamen ook zien. Het winnende kookboek wordt bepaald door een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.

12-01-2016 12.00 | Lees meer

BN’ers kiezen Amsterdam als vegahoofdstad van Nederland

Een vakjury van specialisten die regelmatig op reis zijn binnen Nederland koos de hoofdstad als meest vegetariër vriendelijke stad van Nederland. De Vegetariërsbond organiseerde deze verkiezing in het kader van de Vegetarische Restaurantweek die nog tot 11 oktober duurt. De jury werd gevormd door Pauline Cornelissen, wijnkenner Harold Hamersma, Leon Verdonschot, Thijs van Domburg, Liesbeth van Tongeren en Bertolf. “Amsterdam heeft natuurlijk als grote stad veel plaatsen waar je heerlijk vegetarisch kan eten en ondanks dat onze jury heel Nederland doorreist en ook in Lelystad, Zwolle en Rotterdam goed aan zijn trekken komt, heeft Amsterdam net dat beetje meer. Het is ook niet voor niets de stad met de meeste deelnemers aan de Vegetarische Restaurantweek,” aldus Floris de Graad (Directeur Vegetariërsbond)

08-10-2015 10.00 | Lees meer

Nederlandse bodem goudmijn voor smaak

“Polderpompoen weinig uitgesproken smaak, beekdalgrond zorgt voor lekkere groenten”

Het eerste smaakpanel ‘terroir van Nederlandse bodem’ is het unaniem eens: de Nederlandse bodem brengt een onverwacht pallet aan smaken voort. Een jury vol specialisten onder leiding van topkok Jonathan Karpathios proefde landbouwproducten van zes verschillende bedrijven. Dit in het kader van de Vegetarische Restaurantweek die gisteren begon en als thema lokaal heeft. Er bleek een groot verschil te zijn in smaak tussen verschillende gronden. Elke prei, biet, wortel en pompoen bleek weer een andere smaak te hebben.
07-10-2015 00.00 | Lees meer

Vegetariërsbond opent Vegetarisch Jachtseizoen op Veggie Fair

Op 4 oktober openen we op de Veggie Fair in Doorn het Vegetarisch Jachtseizoen. Met deze opening geven we de aftrap voor de Vegetarische Restaurantweek die een dag later begint. Vegetarisch Jagen, ook wel wildplukken, is een steeds populairder verschijnsel. De natuur heeft veel lekkere eetbare planten die perfect passen in een lekkere vleesloze maaltijd. “Vegetarisch jagen klinkt misschien vreemd, maar wordt al sinds het begin van de mensheid gedaan. Er zijn zoveel verschillende eetbare planten in het wild die je kunt verzamelen. Nu de Vegetarische Restaurantweek het thema lokaal heeft, willen we hier op ludieke wijze de aandacht op vestigen,” aldus Floris de Graad.
30-09-2015 15.00 | Lees meer