Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Nieuws Archief

Volgende pagina

Langste Vegetarische Tafel 2017?

We krijgen zo nu en dan de vraag wanneer de Langste Vegetarische Tafel in 2017 is. In dit stuk leggen we uit waarom het antwoord daarop op dit moment is: in ieder geval niet binnenkort.

Evaluatie: 2 problemen

De Langste Vegetarische Tafel is een mooi evenement met een positieve sfeer en veel blije gasten. Een evenement dat ook elk jaar groter is geworden, mede dankzij diverse sponsors. Echter ook een evenement dat veel werk, geld en zorgen (met name over het weer) kost. Toen wij afgelopen jaar de succesvolle 6e editie evalueerden, kwamen daar twee belangrijke punten uit naar voren:
13-06-2017 10.00 | Lees meer

“Chef het Samen met Tomaat” Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016

“Chef het Samen met Tomaat” Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016Chef het Samen met Tomaat heeft de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016 gewonnen. Meer dan 40 kinderen hielpen mee met het verzinnen van ideeën en het testen van de recepten van Chef het Samen. Het kookboek kreeg in een publieksstemming in een spannende finale net iets meer stemmen dan de Hippe Vegetariër, Het 101 taartenboek en Veggie Very Much. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Groene Meisjes op als Lekkerste Vegetarische Kookboek.
07-03-2017 11.00 | Lees meer

Taarten-, kinder- of bloggerkookboek wint Lekkerste Vegetarische Kookboek verkiezing

Het 101 taartenboek, Chef Het Samen met Tomaat, de Hippe Vegetariër en Veggie Very Much gaan door naar de finale van de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2016. Van de 23 genomineerde kookboeken kregen deze tot nu toe de meeste stemmen. De verkiezing voor Lekkerste Vegetarische Kookboek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond. Uiteindelijk worden op 20 februari alle stemmen geteld en wordt eind februari de winnaar bekend gemaakt. Het vegetarische kookboek is inmiddels een bloeiend en populair genre. De lekkere recepten zijn de beste reclame voor de vegetarische keuken en brengen een vegetarische voedingswijze binnen ieders bereik. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald via een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.
02-02-2017 11.00 | Lees meer

Vegavlees alleen voor Kamerleden verwarrend

Na jaren van sterk groeiende verkoopcijfers van vleesvervangers, komt de eerste melding van verwarring rond de term binnen. De VVD-Kamerleden Ziengs en Lodders vinden vleesaanduidingen zoals 'schnitzel’ voor vleesvervangers verwarrend en vragen minister Schippers om maatregelen.  De Vegetariërsbond betreurt het dat de Kamerleden als eersten in Nederland in verwarring zijn gebracht, maar is blij dat het mensen steeds makkelijker wordt gemaakt om van vlees af zien.

“Uit onderzoek blijkt dat flexitariërs en ook veel vegetariërs vleesvervangers als welkom alternatief voor vlees zien. De vegetarische trend wordt waarschijnlijk door de Kamerleden gevreesd.”
Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond
04-01-2017 00.00 | Lees meer

Wereldrecord: De Langste Vegetarische Tafel langer dan ooit

Langste Vegetarische Tafel vermindert CO2 uitstoot met 55%

Vrijdag 15 juli hebben de Vegetariërsbond en Tivall het wereldrecord Langste Vegetarische Tafel verbeterd. 1950 eters genoten van een lekkere vegetarische maaltijd en lieten daarbij zien dat lekker en klimaatvriendelijk eten hand in hand gaan. Deze recordpoging vond plaats op het Museumplein in Amsterdam. ‘Met dit evenement laten we zien dat bijdragen aan een beter klimaat heel smakelijk kan zijn. De veeteelt is verantwoordelijk voor minstens 15% van de uitstoot van broeikasgassen. Minder vlees eten is een effectieve persoonlijke stap waarmee je gelijk bijdraagt aan minder klimaatverandering’ aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
16-07-2016 12.00 | Lees meer

Nieuwe recordpoging Langste Vegetarische Tafel vrijdag 15 juli op het Museumplein

Op vrijdag 15 juli organiseren de Vegetariërsbond en Tivall de Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein in Amsterdam. De tafel wordt ook dit jaar weer iets groter, er worden meer dan 1950 gasten verwacht. Hiermee is de Langste Vegetarische Tafel niet alleen een officieus wereldrecord, maar ook het grootste vegetarische culinaire evenement van Nederland. En iedereen mag gratis aanschuiven. Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond: “Tijdens de Langste Vegetarische Tafel gaat alles in grote aantallen: een recordaantal mensen en honderden kilo’s ingrediënten. De boodschap is dat de impact van vegetarisch eten ook over enorme getallen gaat. De veehouderij draagt meer bij aan klimaatverandering dan de transportsector. Met de Langste Vegetarische Tafel laten we zien dat je door lekker vegetarisch te eten een enorme positieve invloed kan uitoefenen.

12-07-2016 10.00 | Lees meer

De Groene Meisjes Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015

De Groene Meisjes hebben de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015 gewonnen. Het boek ‘De Groene Meisjes’ geschreven door de groene meisjes Merel Wildschut en Jamie van Zijl kreeg in een publieksstemming een spannende finale net iets meer stemmen dan Veggie burger, balletjes en broodbeleg en Grow - Eat – Share. Het kookboek kreeg de meeste van de kleine 3.000 stemmen en volgt De Vegarevolutie op als Lekkerste Vegetarische Kookboek. De verkiezing werd georganiseerd door de Vegetariërsbond om te laten zien dat lekker vegetarisch koken makkelijker is dan je denkt. Met maar liefst 16 genomineerde kookboeken heeft 2015 een ruime keuze aan inspiratiebronnen voor smakelijke vegetarische gerechten. “De Groene Meisjes laten zien dat hip en milieubewust leven en lekker en gezond eten heel goed samen kunnen gaan. Het boek past perfect binnen de trend naar meer plantaardige voeding, maar wel genieten van lekker eten” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
01-03-2016 12.00 | Lees meer

3 Finalisten Lekkerste Vegetarische Kookboek verkiezing

De Groene Meisjes, Grow - Eat - Share en Veggie burgers, balletjes en broodbeleg gaan door naar de finale van de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2015. Van de 16 genomineerde kookboeken kregen deze tot nu toe de meeste stemmen. De verkiezing voor Lekkerste Vegetarische Kookboek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond. Uiteindelijk worden op 11 februari alle stemmen geteld en wordt half februari de winnaar bekend gemaakt. Dit om de aandacht te vestigen op het steeds populairder wordend genre dat er voor zorgt dat lekker vegetarisch koken binnen ieders bereik komt. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald via een publieksstemming op www.vegetariers.nl/kookboek.
28-01-2016 11.00 | Lees meer