Toekomst vegetarisch verzorgingshuis Felixoord verzekerdOp woensdag 11 april nam Cees van Boven, bestuursvoorzitter woningcorporatie Woonzorg Nederland symbolisch de sleutel van vegetarisch verzorgingshuis Felixoord in ontvangst. Hierbij waren demissionair wethouder Jasper Verstand, gemeente Renkum, Arthur Notermans, Raad van Bestuur zorginstelling Icare en bewoners van Felixoord aanwezig.
Woonzorg Nederland ontwikkelde samen met zorginstelling Icare en gemeente Renkum een plan dat ervoor zorgt dat Felixoord als verzorgingshuis kan blijven bestaan. Daarnaast realiseert Woonzorg Nederland in Felixoord vijfentwintig zelfstandige sociale huurappartementen bestemd voor vegetarische 55-plussers. Woonzorg Nederland is al eigenaar van het naastgelegen woonpark voor vegetarische senioren.
 

Vegetariërsbond

Felix Ort

Als Vegetariërsbond hebben we ons ingezet voor het behoud van Felixoord, vernoemd naar Felix Ortt die decenia lang hoofdredacteur van de Vegetarische Bode (voorloper van Lekker Vega) was. We hebben de petitie voor behoud dan ook gedeeld en onze voedingskundige heeft geholpen met de overgang naar een nieuwe cateraar. We zijn dan ook blij dat met deze nieuwe samenwerking Felixoord weer klaar is voor de toekomst. Onze directeur Floris de Graad was daarom ook aanwezig bij de sleuteloverdracht.
 

SamenwerkingDe gemeente Renkum heeft een belangrijke bijdrage geleverd om de toekomst van Felixoord veilig te stellen. Omdat indicaties voor verzorgingshuiszorg niet meer worden afgegeven, dreigde leegstand voor Felixoord. De gemeente Renkum heeft erin toegestemd dat in Felixoord het scheiden van wonen en zorg wordt doorgevoerd. Woonzorg Nederland en zorginstelling Icare werken hier samen met de gemeente aan. Zo brengen zij samen seniorenhuisvesting naar een hoger plan.
 

Uniek wonen voor vegetariërs

In Oosterbeek ligt het Vegetarisch Woonpark Ommershof. Het is een unieke woon- en leefgemeenschap met zelfstandige woningen voor vegetarische senioren vanaf 55 jaar. Het terrein bestaat grotendeels uit een parkbos met wandelpaden, een kruidentuin en gazons waarin de clusters met woningen zich bevinden. Op het terrein is eveneens het Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord gevestigd. Het zorgcentrum biedt zorg aan vegetarische ouderen en heeft ook een verpleeghuisafdeling.
donderdag 12 april 2018

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws