Bewuste consumenten willen duurzamere horeca - crowdfunding Duurzame DinerBon geslaagd

 
Duurzame DinerBon, het nieuwe initiatief voor restaurants, eetcafés en bewuste consumenten is een feit. Vele particulieren investeerden via de crowdfundingsactie en maakte de lancering daarmee definitief.  De voorverkoop van de dinerbon die een duurzamere horeca voorstaat, is begonnen. En kan binnenkort worden ingewisseld bij alle aangesloten  restaurants, lunchrooms en eetcafés in Nederland die zich inzetten voor duurzaamheid, zoals restaurants met het LekkerVega Keurmerk.



Duurzame DinerBon zet bewuste consumenten aan tafel bij duurzaam werkende restaurants, lunchrooms en eetcafes

Tientallen restaurants in allerlei steden in NL sloten zich in recente weken aan bij de DDB. 
In tegenstelling tot de meeste cadeau- en dinerbonnen komt de DDB wèl terecht bij een duurzamer werkende horeca-zaak, met alle positieve impact voor dier en Aarde tot gevolg.

Met de Duurzame DinerBon wil initiatiefnemer Hayk Vervoort deze ondernemingen onder de aandacht brengen van een nog breder publiek en gezamenlijk de eetgewoonten buiten onze deuren verbeteren. Vervoort, die overdag werkzaam is als docent in het voortgezet onderwijs, streeft naar de bevordering van duurzaam leven. "Of ik nu lesgeef als docent of samenwerk met duurzame organisaties bij Dilemma op Dinsdag, duurzame initiatieven vormen een constante in mijn professionele leven. Vaak ontvang ik dinerbonnen als zakelijk geschenk. Een aangename belevenis, maar niet altijd bij de meest duurzame restaurants. Dit kan worden verbeterd." 
 

Tijd voor de Duurzame DinerBon


De DDB is te besteden bij restaurants, lunchrooms en eetcafés die duurzaam ondernemen als kernwaarde hebben. Denk aan restaurants die plantaardige opties aanbieden, biologische, fairtrade of lokale producten gebruiken, of zich actief inzetten voor duurzame verpakkingen en afvalvermindering.

Er valt er nog veel winst te behalen op het gebied van duurzaam uit eten gaan. Onderzoek toont aan dat mensen buitenshuis vaker voor vlees kiezen dan thuis. Het is dus tijd om duurzame alternatieven te stimuleren.
Gelukkig groeit het aantal van deze restaurants dagelijks. Veel restaurants, lunchrooms en eetcafés met LekkerVega Keurmerk doen al mee.

Met de Duurzame DinerBon kan je anderen op een aangename manier kennis laten maken met verantwoorder eten. Duurzaamheid blijkt nog vaak een niche-thema als ook een uitgehold begrip, maar door middel van een etentje kunnen we mensen op een leuke manier betrekken, zonder belerend te zijn.
 

Wat gaat de Duurzame DinerBon doen met het crowdfundingsbedrag?


Het bedrag van ruim 15.000,- wordt gebruikt voor de opstartkosten, zoals de ontwikkeling van de website, vormgeving, giftcards en aansluitkosten voor restaurants.  
"Op de lange termijn streven we naar een landelijke dekking van deelnemende ondernemingen, zodat de Duurzame DinerBon voor iedereen in Nederland beschikbaar is" zegt Vervoort. 
 

Meer informatie

De Duurzame DinerBon is te vinden op LinkedIn, Instagram en de website.
dinsdag 23 april 2024

Ouder nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk