Vega Challenge Ekoplaza & Vegetariërsbond trapt af!


De Vegetariërsbond & Ekoplaza lanceren de Vega Challenge in aanloop naar de Week zonder Vlees en Zuivel. Het doel van deze campagne is om mensen kennis te laten maken met de voordelen en veelzijdigheid van vegetarisch & biologisch eten.

Heerlijke, biologische en gezonde recepten
De Vega Challenge biedt zeven verrukkelijke, biologische maaltijden die niet alleen lekker zijn, maar ook eenvoudig te bereiden. Deze recepten maken hiermee de overstap naar een vegetarische levensstijl eenvoudig en leuk! 

De challenge
De komende 7 dagen stuurt de Vegetariërsbond elke dag een nieuw vegetarisch recept om je geïnspireerd te houden op jouw vegetarische reis. Deze gerechten zijn zorgvuldig samengesteld en eenvoudig thuis te maken. 
Ook meedoen? Meld je nu aan en ontvang de komende 7 dagen elke dag een heerlijk vegetarisch gerecht in je inbox. 
 

De samenwerking
Bij de Vegetariërsbond en Ekoplaza stimuleren we graag een meer plantaardige levensstijl. Want wanneer je vaker voor plantaardig kiest, krijg je balans. Op je bord en in de natuur. Steven IJzerman, kwaliteitsmanager bij Ekoplaza, licht toe: “In de huidige eiwitconsumptie van de consument hebben dierlijke eiwitten de overhand, wat vaak negatieve gevolgen heeft voor de planeet en ons eigen lichaam. Door vaker voor plantaardige eiwitten te kiezen, bij voorkeur zelfs van Nederlandse bodem, zorgen we dat er weer een juiste balans komt.”

Deze Vega Challenge daagt mensen uit om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld van meer biologische en minder dierlijke ingrediënten. Als iedereen 1 of 2 dagen per week geen of minder vlees eet, heeft dit al een enorm positieve impact op de planeet. Deze samenwerking helpt ons dit gezamenlijke doel te bereiken. Zonder dat je hoeft in te leveren op smaak en gemak. 

Over de Vegetariërsbond 
De Vegetariërsbond, opgericht in 1894, is dé deskundige op het gebied van vegetarische voeding en geeft voor Nederland het V-Label voor vegetarische en veganistische producten uit, dat inmiddels op ruim 2.500 verpakkingen in de supermarkt te vinden is.   

Over Ekoplaza
Ekoplaza helpt je om met een gerust hart en een goed gevoel boodschappen te doen. Zij zorgen voor eten afkomstig van telers en boeren waar ze langdurige relaties mee hebben; jij betaalt een eerlijke prijs voor eten dat goed is behandeld. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Samen met de klant werkt Ekoplaza aan een voedselketen waarin alles klopt. Biologisch? Ja, natuurlijk. Maar vooral lokaal, persoonlijk geselecteerd, duurzaam vervoerd en verpakt met zo min mogelijk plastic. Want die betere wereld komt er alleen als iedereen in de keten meewerkt. Eerlijk smaakt het best. 
 
woensdag 28 februari 2024

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk