Lekker Vega Kookboekverkiezing 2018

"De Gezonde Bourgondiër" is lekkerste 'Lekker Vega Kookboek'


De 6e editie van onze jaarlijkse kookboekverkiezing is een feit, met een prachtig kookboek als winnaar!

Lag het boek naar de 1e ronde nog 2e van de 50 nominaties, in de finaleronde nam het boek afstand en verzamelde het de meeste stemmen - vooral door de promotie en activatie van de auteur, Jacinta Bokma, en de uitgeverij NieuwAmsterdam.

de gezonde bourgondierOnze volgers, abonnees, Friends en bezoekers hadden het goed gezien: 
'De Gezonde Bourgondiër' heeft voor iedereen veel variatie, van snack tot een complete 3gangen-menu. Sommige gerechten zjn herkenbaar maar auteur Jacinta Bokma geeft er een verrassende twist aan. En dat alles gevat in prachtige fotografie. Jacinta Bokma spreekt in haar visie van een totaal andere kijk op plantaardige voeding. En die liefde is in dit boek goed te zien. Een dikke aanrader!  

De winnaar van vorig jaar, Monique van der Vloed, wilde vooral laten zien dat je helemaal geen pakjes en zakjes nodig hebt om maaltijden van over de hele wereld te koken. Eerdere winnaars waren Chef het Samen met Tomaat (2016), De Groene Meisjes (2015), Vegarevolutie (2014) en I Love Groente (2013). Kwamen er in 2013 nog 13 vegetarische kookboeken uit, dit waren er in 2018 ruim 50!