Verslagen van activiteiten

Grootste Vegetarische Picknick: Grootser dan ooit

De zon scheen, er was muziek en er was heerlijk eten. Alle ingrediënten voor een geslaagde picknick waren aanwezig tijdens de Grootste Vegetarische Picknick in het Zuiderpark in Den Haag. De picknick was dan ook een groot succes. Meer dan 200 mensen genoten van heerlijke producten. Zelfs een buitje halverwege kon de feestvreugde niet dempen.Veggie Fair 2016 een ware herfst-hit


Mooi herfstweer én het grootste veggie evenement van Nederland. Dit is wederom een goeie match gebleken. Na een jaar te zijn weggeweest, keerde de Veggie Fair dit jaar weer terug naar Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. En hóe!

Lees meer

Heerlijk nazomeren op de VegeQ

Op een prachtige nazomerdag in september 2016 vond de VegeQ plaats op het gezelligste terras van Hazerswoude-Rijndijk. Een zeer diverse groep gasten kwam bijeen om te smullen van salades, brood, sauzen, snacks, maar vooral ook van de producten van de VegeQ.
Er waren heel veel verschillende burgers en worstjes, die allemaal even lekker heerlijk waren. De maaltijd werd in stijl afgesloten met een bijzonder ijsje op basis van kokosmelk, allemaal onder het genot van live muziek door Amado. 
Na afloop kon men thuis nog nagenieten uit de goed gevulde, overvolle goodie bag vol met leuke en lekkere producten!

Lees meer

Honderden mensen genieten van Vega-picknick

Vega-picknick 2016Deze zomer hebben wij in parken op verschillende plekken in het land lekker vegetarisch uitgepakt. Gewapend met picknickkleedjes gevuld met veel vegalekkers ging ons evenemententeam op pad. En niet voor niets! De Vega-picknicks werden warm ontvangen en dat kwam niet alleen door de zon. We hebben een paar honderd mensen laten smullen van diverse vegetarische lunchproducten. Voor het luttele bedrag van €2,50 konden bezoekers een goed gevuld picknickkleedje kopen, waarvan de inhoud niet mis was.

Lees meer

Langste Vegetarische Tafel wederom groots succes

1.950 mensen legden klimaatoplossing op hun bord

Voor de zesde keer hebben we met vegetarisch eten een record verbroken. In hartje Amsterdam stroomden 1.950 gasten toe en proefden hoe lekker het is om te kiezen deel te zijn van de oplossing!
Een klein greep uit de positieve reacties die we hebben gehoord:
"Het menu was heerlijk, vooral de falafelballetjes waren heel lekker."
"Ik kom al drie jaar bij de Langste Vegetarische Tafel en dit was het lekkerste menu ooit, beter dan ik thuis maak."

Lees het hele verslag

Langste Vegetarische Tafel viert lustrum!

Mooi weer, veel gezellige mensen en veel, heel veel lekker vegetarisch eten op het Museumplein in Amsterdam. Ook dit jaar hebben we weer een flinke massa mensen heerlijk laten smullen. Na eerdere edities – waar we begonnen met ruim 200 mensen in 2011 en in vier jaar tijd uitgroeiden naar een evenement met 1.750 bezoekers – hebben we dit keer 1.900 gasten kunnen trakteren op een duurzame en zeer smakelijke maaltijd. Het record van vorig jaar is hiermee naar de geschiedenis verwezen, we hebben ons het wereldrecord verbeterd!

Lees meer

Heerlijk VegeQ-lustrum op Nationale VegeQdag

Even na 15:00 uur kwamen de eerste gasten langzaam binnendruppelen. Dit jaar werd dé vegetarische barbecue gehouden in Amsterdam. En deze locatie werd goed gevonden door vega-minnend Nederland. Vanuit het hele land waren mensen naar de Maarten Luther Kerk gekomen om gezellig samen te genieten van een zomerse maaltijd. Na een persoonlijk welkom bij de aanmeldbalie, kon de ontdekkingsreis beginnen.

Lees meer

Veggie Chef of the Future Event

Zomaar een mooie maandagochtend in het Westland. Het zonnetje straalt boven Tomatoworld in Honselerdijk. En toch is het geen gewone dag, het is de eerste dag van de toekomst met steeds meer en steeds lekkerdere vegetarische variatie op de menukaart van vele restaurants in Nederland. Maandag 18 mei gaat de boeken is als de dag waarop in Nederland het Veggie Chef of the Future Event plaatsvond. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met GoodBite en het Koksgilde.
Lees meer

Vierde Langste Vegetarische Tafel langer, lekkerder en warmer dan ooit

Inmiddels is het alweer de vierde keer dat de Vegetariërsbond de Langste Vegetarische Tafel heeft georganiseerd. Een evenement om je vingers bij af te likken!
Bij de eerste editie in 2011 zaten er al 220 mensen heerlijk te genieten van een vegetarische maaltijd. Dat aantal groeide in de jaren erna en op vrijdag 18 juli 2014 waren er ‘nog iets meer’ gasten aangeschoven, zelfs meer dan we zelf rekening mee hadden gehouden: ruim 1.750, waarschijnlijk wel ongeveer 1.900 (we slaan nog even aan het rekenen)! Gelukkig hadden we net genoeg van alles, zeker omdat mensen ook verkoeling aan en in de vijver zochtte. Er waren 220 tafel, 440 banken, een kleine 1000 kilo aan eten en veel vrijwilligers die ondanks de hitte hun handen stevig uit de mouwen hebben gestoken.

Lees het hele verslag met de recepten

VegeQ 2014

Om 15.00 uur werden de eerste barbecues ontstoken en stroomden de eerste gasten binnen. Het feest ging beginnen en niet alleen vegetariërs, maar ook veganisten en flexitariërs wisten Centrum Djoj te vinden. De bezoekers van de VegeQ waren vanuit allerlei uithoeken van Nederland naar Rotterdam gekomen om gezellig samen te genieten van een zomerse en vooral vleesloze barbecue.

Lees het verslag van de VegeQ

Productieve ledendag met nieuwe ideeën

Zaterdag 5 april vond de ledendag met daarin ook de ALV plaats. Een kleine 40 leden kwamen op deze zonnige zaterdag af op een vol programma. Dit jaar konden leden nog meer dan eerdere jaren meedenken over de activiteiten van komend jaar. In meedenksessies werd er dieper op sommige activiteiten in gegaan.

Lees meer

Smakelijke Veggie Fair verleidt ook zelfplukker

Een warm herfstzonnetje, heerlijk eten en een gezellige sfeer. De Veggie Fair had alles wat een evenement als dit moet hebben. Op het prachtige landgoed Olmenhorst stonden 50 stands waar men kennis kon maken met diverse vegetarische en plantaardige producten en verscheidene organisaties die zich bezighouden met dierenwelzijn en vegetarisch eten. Daarnaast was er een leuk programma met diverse interessante sprekers.

Lees meer

1200 eters vestigen vega-wereldrecord

In drie jaar tijd is De Langste Vegetarische Tafel – georganiseerd door de Vegetariërsbond –  uitgegroeid tot een ware happening. En elk jaar wordt de langste tafel langer.

Zaten er bij de eerste editie in 2011 al 220 mensen aan tafel en in 2012 zelfs ruim 800, op 12 juli 2013 werden deze aantallen ruimschoots overtroffen.

Lees meer

VegeQ 2013

Alles was heerlijk, leuk zo met allemaal gelijk gestemde, wat gezellig, ik heb lekker gekletst, ik heb heerlijk gegeten en me uitstekend vermaakt, heel goed georganiseerd. Dit is maar een kleine greep uit de reacties op de derde VegeQ, dé vegetarische barbecue.

Lees meer

Ledendag 2013

Ledendag 2013Op zaterdag 6 april was de ledendag in het Mirror Centre in Amsterdam. Ongeveer 40 mensen waren op de dag afgekomen. De dag begon met presentaties door directeur Floris de Graad over de activiteiten van het afgelopen jaar en de plannen voor 2013.

Lees het verslag

Smakelijke en gezellige nieuwjaarsborrel

Zaterdag 19 januari was de nieuwjaarsborrel van de Vegetariërsbond. Ruim 40 mensen kwamen op de borrel af. Tijdens de borrel kon men ook kennis maken met ons nieuwe kantoor (waar we sinds mei 2012 zitten).

Lees meer

Vakantieweekend

Het eerste vegaweekend was een succes! Een groepje leden van de Vegetariërsbond heeft genoten van samen koken, samen eten en zelfs een mini VegeQ!

Lees meer

Fotoverslag Kookkampioenschappen Amateurkoks

Op 21 augustus vond in de Culinaire Werkplaats de finale van de receptenwedstrijd voor amateurkoks plaats. De winnaar, Torentje in het groen door Lins Ardaens komt tijdens De Vegetarische Restaurantweek bij Brasserie Alles met Liefde.

Zie het fotoverslag

Excursie wilde eetbare planten

Rond 10 uur werd er verzameld bij het Hof van Twello. Er werd begonnen met een kopje kruidenthee of koffie in de mooie tuin, waar Laurette van Slobbe alvast uitleg gaf over eetbare wilde planten.

Lees meer