VegeQ 2014

Om 15.00 uur werden de eerste barbecues ontstoken en stroomden de eerste gasten binnen. Het feest ging beginnen en niet alleen vegetariërs, maar ook veganisten en flexitariërs wisten Centrum Djoj te vinden. De bezoekers van de VegeQ waren vanuit allerlei uithoeken van Nederland naar Rotterdam gekomen om gezellig samen te genieten van een zomerse en vooral vleesloze barbecue.

Het vooraf bestelde weer stond netjes op tijd klaar en vele sponsors hebben bijgedragen aan het feit dat de barbecue en tafels gevuld waren met de heerlijkste etenswaren. Een lekker soepje, gegrilde groenten en kaas, een broodje erbij, ‘burgers’ en ‘worstjes’, de veggie variant op de shaslick en saté. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er wel.

Hier een greep uit de vele reacties van de gasten:

"Wij zijn geen vegetariërs, maar we hebben heerlijk gegeten."

"Wat leuk dat jullie dit georganiseerd hebben zeg. We hebben genoten en willen er volgend jaar weer bij zijn."

"Complimenten! Wat hebben jullie deze dag goed georganiseerd en er zoveel lekker eten."

"Er was zoveel lekkers!"

Veel te proeven dankzij sponsors

Naast heerlijk eten, genoten de gasten ook van de gezelligheid en de fijne sfeer. Er werd niet alleen volop gepraat met elkaar en nieuwe vriendschappen gesloten. Daarnaast konden gasten met gekochte lootjes ook nog een leuke prijs winnen. Op de proeverijmarkt kon van alles geproefd worden en er waren ook allerlei producten te koop. Voor thuis, want er was genoeg lekkers te eten op de VegeQ natuurlijk. Zo hebben we gesmuld van de bitterballetjes van Chef Thor, de barbeclette kaas van Keesmakers, saté van Veggie4U, brood van Carl Siegert, groenten van Biologisch Goed, ‘burgers’ van Gimsel, plantaardige ‘kaas’ van Wilmersburger, ‘hamburgers’ en ‘worstjes’ van Tivall, spicey beanburgers van Vivera en paté van Sano.

Bij het naar huis gaan kreeg elke gast nog ene goedgevulde goodiebag mee naar huis. Hierin zat nog van alles om thuis nog lang na te genieten van deze geweldig smakelijke en gezellige dag. Zo vonden de gasten in de goodiebag koekjes van Billy's Farm, een stuk zeep van Lush, een kokosdrankje van Provamel en snacks van Just Nuts.

Ook bij de VegeQ maken de vele handen het werk wat lichter. Wij waren dan ook enorm blij met alle mensen die ons kwamen helpen. Zonder hen, de medewerkers, Centrum Djoj en de sponsors was het niet wederom zo’n succes geworden. Bij deze dan ook aan iedereen: heel hartelijk dank!

Uiteraard waren we natuurlijk ook nergens geweest zonder onze gasten. Dank jullie wel voor jullie komst en jullie gezelligheid. Wij zien jullie graag op 6 juni 2015 weer voor een nieuwe VegeQ!

Benieuwd naar meer foto's? Kijk op Facebook.

De VegeQ werd mede mogelijk gemaakt door: