Vegakids

Welkom, leuk dat je er bent!

vegakids

Welkom op Vegakids. Leuk dat je er bent! We helpen je graag verder op weg in de gezonde en lekkere vegawereld. Met interessante weetjes, nieuwtjes, achtergrondinformatie en verrukkelijke recepten. Vegakids is bedacht door de op-en-top vegakids Lotte en Mees Vos en uitgewerkt door de Vegetariërsbond!

Heb jij ideetjes of vragen? Mail ze naar webredactie@vegakids.nl

Waarom Vega

kokende vegakidsEr zijn verschillende redenen om vegetarisch te eten. Bijvoorbeeld omdat je het zielig vindt om dieren te eten. Of omdat je het heel lekker vindt en weet dat het gezond is. Of omdat het goed is voor het milieu. Of vanuit geloof. Iedereen heeft zo zijn eigen reden. Ook slechte berichten in het nieuws over dierziekten en ‘plofkippen’ schrikken veel mensen af. Wat de verschillende redenen ook zijn, feit is dat steeds meer mensen besluiten om (vaker) vegetarisch te gaan eten.
 

Lekker Vega

kokende vegakidsVegetarisch eten is gezond en lekker. Vegakids helpt je verder op weg in de verrukkelijke vegawereld. Heb je hulp en tips nodig bij het vervangen van vlees? Dan zit je hier goed. En we gaan speuren in boodschappenmandjes en keukenkastjes naar verstopt vlees. Huh!? Wat is dat? Doe de verpakkingencheck. En we hebben uiteraard recepten voor je verzameld!

Speurneus

speurneusEr zijn ook producten waar ‘verstopt vlees’ in zit. Je ziet en proeft het niet, maar het is er wel. Het zijn niet-zichtbare dierlijke ingrediënten.
We nemen drie soorten voor je onder de loep: E-nummers, gelatine (snoepjes en toetjes) en stremsel (kazen).