Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Vegakids

Welkom, leuk dat je er bent!

afbeelding

Welkom op Vegakids. Leuk dat je er bent! We helpen je graag verder op weg in de gezonde en lekkere vegawereld. Met interessante weetjes, nieuwtjes, achtergrondinformatie en verrukkelijke recepten. Vegakids is bedacht door de op-en-top vegakids Lotte en Mees Vos en uitgewerkt door de bond!

Heb jij ideetjes of vragen? Mail ze naar webredactie@vegakids.nl

Waarom Vega

afbeeldingEr zijn verschillende redenen om vegetarisch te eten. Bijvoorbeeld omdat je het zielig vindt om dieren te eten. Of omdat je het heel lekker vindt en weet dat het gezond is. Of omdat het goed is voor het milieu. Of vanuit geloof. Iedereen heeft zo zijn eigen reden. Ook slechte berichten in het nieuws over dierziekten en ‘plofkippen’ schrikken veel mensen af. Wat de verschillende redenen ook zijn, feit is dat steeds meer mensen besluiten om (vaker) vegetarisch te gaan eten.
 

Lekker Vega

afbeeldingVegetarisch eten is gezond en lekker. Vegakids helpt je verder op weg in de verrukkelijke vegawereld. Heb je hulp en tips nodig bij het vervangen van vlees? Dan zit je hier goed. En we gaan speuren in boodschappenmandjes en keukenkastjes naar verstopt vlees.
Huh!? Wat is dat? Doe de verpakkingencheck.

Speurneus

afbeeldingEr zijn ook producten waar ‘verstopt vlees’ in zit. Je ziet en proeft het niet, maar het is er wel. Het zijn niet-zichtbare dierlijke ingrediënten.
We nemen drie soorten voor je onder de loep: E-nummers, gelatine (snoepjes en toetjes) en stremsel (kazen).