Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Veggiedreumesmama

Peuter en kleuter

Je peuter en kleuter voeden wordt steeds makkelijker. Drinkt je kind nog aan de borst, dan weet je zeker dat dat stukje gewaarborgd is. Drinkt je kind koemelk, dan kan dat na het jaar 'gewone' koemelk zijn. Je hoeft daar absoluut geen speciale peuter- of kleutergroeimelk voor te kopen. Het advies is 300 cc per dag. Volle melk, volle yoghurt, wat kwark. Dat is het. En ja, op het brood een plakje kaas. Geitenmelk mag ook, geitenkaas is ook prima. Of Franse kaas. Variëren is belangrijk. Maar kunstmatige voeding, speciaal voor deze doelgroep is onzin. Laat je niet verleiden.

Eten als de ouders

Wanneer een kind voldoende groeit en in gewicht toeneemt volgens de referentie groeicurven van de WHO, weet je dat zijn voedselinname goed is. Per kind verschilt dat enorm. En o zo vaak lijkt het eetgedrag van je kind precies op dat van van zijn vader of moeder. Leuk onderwerp om eens te bespreken met de opa's en oma's.
baby die aardbijen eet
 

Met de pot mee-eten

panDaarnaast eet je peuter en kleuter zoveel mogelijk mee met de pot. Jij eet verantwoord vegetarisch, dus hij ook.

Aandachtspunten zijn: volkoren, vegetarisch, gevarieerd, zo min mogelijk zout, liefst geen zoet, geen frisdrank, zo onbewerkt mogelijk voedsel. Eet smakelijk!

Download brochure met voedselintroductieschema

veggiemama brochureDownload gratis de brochure Vegetarisch, volwaardig en duurzaam eten voor Moeder en kind.