Archief van verslagen van activiteiten

800 mensen genieten van de Langste Vegetarische Tafel

Langste Vegetarische TafelDe zon scheen, het eten was heerlijk en de locatie prachtig. Alle ingrediënten waren aanwezig om het Nederlands record Langste Vegetarische Tafel te verbreken. Dit lukte. Het record staat niet langer op 220, maar is verpulvert en staat nu op 800!

Lees meer

Proeven van de Zee groot succes, eerste vaatje zeewier geveild voor 120 euro

Zaterdag 9 juni vond in de kantine van de visafslag in Scheveningen het evenement Proeven van de Zee plaats. Tijdens dit evenement liet de Vegetariërsbond zien hoe lekker de smaak van de zee kan zijn zonder dat er vis aan te pas komt. Enkele honderden mensen bezochten het evenement variërend van overtuigd vegetariër tot nieuwsgierige bezoeker van Vlaggetjesdag.

Lees meer

VegeQ 2012

Met ruim 220 mensen gezellig barbecueën, of we moeten zeggen VegeQen, en dat met al het heerlijks wat de vegetarische keuken te bieden heeft. Dat was de VegeQ 2012 in een notendop. In centrum Djoj was het een drukke en gezellige bedoening. Het zonnetje scheen en de tuin lonkte voor de vele deelnemers. Uit heel het land kwamen mensen om te genieten van seitan, aubergine, vegaworstjes etc. en natuurlijk van de cupcakes van Lisette Kreischer.

Lees meer

Ledendag 2012

Ledendag 2012Op de mooie zondag 1 april was de ledendag in het Mirror Centre in Amsterdam. Ruim 40 man waren op de dag afgekomen. De dag begon met presentaties door directeur Floris de Graad over de activiteiten van het afgelopen jaar en de plannen voor 2012. Veel activiteiten van het vorige jaar zullen ook dit jaar weer worden georganiseerd.
Lees meer

Nieuwjaarsborrel 2012

Zondag 8 januari was de nieuwjaarsborrel van de Vegetariërsbond. Ruim 40 vrouw (m/v) kwamen op de borrel af en hoorde directeur Floris terugblikken op 2011 en vooruitkijken naar 2012. De succesvollge activiteiten uit 2011 werden besproken, zoals de Langste Vegetarische Tafel, De Vegetarische Restaurantweek, de EatGreen at Workcampagne en de VegeQ, en er werd vooruitgeblikt op 2012 waar veel van deze activiteiten opnieuw worden georganiseerd.
Lees meer

Fotoverslag Vegacafés

Vegacafé AmsterdamFotoverslagen van de verschillende Vegacafés.

Bekijk de foto's
Sfeerimpressie koken met Pierre Wind

Woensdag 21 september vond een wel heel uniek kookfestijn plaats: winnaars van het kettingbriefrecept op Facebook stonden onder begeleiding van begeesterd topkok Pierre Wind een avond in de keuken. ‘Kicken jongens! Wat gaan we maken?’

Lees meer

De Langste Vegetarische Tafel: Record gevestigd

Op woensdagavond 3 augustus heeft de NVB het Nederlands record Langste Vegetarische Tafel neergezet. 210 mensen aten op de Neude in Utrecht van een heerlijk vegetarisch voorgerecht. Aan lange tafels werd er genoten van gerechten als gevuld witlofblad met humus en framboos, een boerenbroodje met rozebottelchutney en pijnboompitten en gemarineerde zongedroogde tomaatjes, olijf en gegrilde champignon aan een stokje.

Lees meer

Vegetariërsbond VegeQ groot succes!

De inschrijvingsmogelijkheid moest gestaakt worden en ruim 80 gasten zijn naar Naarden gekomen voor de VegeQ. De gasten van de VegeQ kregen een heerlijk viergangen menu voorgeschoteld, waarvan de hoofdmaaltijd natuurlijk bestond uit allerlei heerlijke vegetarische en veganistische geVegeQde hapjes.

Lees meer

Fotoverslag Ledendag 2011

Foto´s van de ledendag 2011 in Zaal 100 in Amsterdam.
Lees meer