Zesde Langste Vegetarische Tafel groot succes

1.950 mensen legden klimaatoplossing op hun bord

Voor de zesde keer hebben we met vegetarisch eten een record verbroken. In hartje Amsterdam stroomden 1.950 gasten toe en proefden hoe lekker het is om te kiezen deel te zijn van de oplossing!
Een klein greep uit de positieve reacties die we hebben gehoord:
"Het menu was heerlijk, vooral de falafelballetjes waren heel lekker."
"Ik kom al drie jaar bij de Langste Vegetarische Tafel en dit was het lekkerste menu ooit, beter dan ik thuis maak."

Klimaatoplossing lekker dichterbij gebracht

Komen jullie 15 juli samen lekker vegetarische eten voor een beter klimaat?, was de vraag. En dat hebben we geweten … Gedurende de vrijdagmiddag was een flinke ploeg vrijwilligers druk doende om het Museumplein rondom de vijver om te toveren in een gigantisch openluchtrestaurant. In de dagen ervoor heeft de kok samen met een groep vrijwilligers keihard gewerkt aan het verwerken van enkele honderden kilo’s (!) groente. Om 18:00 uur schepten we de eerste borden op met onze bijdrage aan een beter klimaat!

 


Zesde record

In 2011 zetten we voor de eerste keer de Langste Vegetarische Tafel neer, waarbij we ruim 200 gasten trakteerden op een heerlijk vegetarisch menu. In de jaren daarna groeide het evenement via 800, 1.000 en 1.200 naar 1.750 mensen die konden meegenieten. Vorig jaar schepten we voor maar liefst 1.900 mensen een bord vol met vegetarisch lekkers. Dit jaar werd de Langste Vegetarische Tafel voor de zesde keer georganiseerd en weer ging het record aan gruzelementen.

Help mee

Om de Langse Vegetarische Tafel en soortgelijke evenemenen te kunnen blijven organiseren kunnen we niet zonder jouw steun. Word dus donateur en help mee om meer mensen te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.

Bedankt Tivall!

Om bijna 2000 mensen een lekker vegetarisch menu voor te schotelen heb je nog meer hulp nodig dan alleen de hulp van donaeurs en die kregen wij gelukkig ook. Met grote dank aan Tivall hebben we dat ook dit jaar weer voor elkaar gekregen. Al voor het opscheppen konden onze gasten genieten van een smakelijke amuse, die zij konden halen bij de tent van Tivall.
Zonder kok en de vele vrijwilligers zouden we uiteraard ook nergens zijn. Bij deze allemaal ontzettend bedankt, jullie waren onmisbaar! Onze eigen top-kok heeft voor ons een heerlijk mediterraan menu samengesteld. En met hulp van vele helpende handen zowel in de keuken als op het Museumplein is het weer gelukt om heel veel mensen te laten proeven van lekker vegetarisch. Extra belangrijk vandaag de dag, want door te kiezen voor een vegetarisch menu dragen we bij aan een beter klimaat. Bij deze dus ook een enorm dankjewel aan iedereen die aan is geschoven en de klimaatoplossing letterlijk op hun eigen bord hebben gelegd.
De vrijwillige bijdragen van gasten komen geheel ten goede aan het blijven organiseren van evenementen om zoveel mogelijk mensen te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten is. En hen tegelijkertijd te laten weten wat de vele voordelen van een vegetarisch menu zijn. Dank jullie wel voor jullie gulle giften!

Vega-VIP voor het klimaat

Enkele van onze lange tafels waren ook dit jaar weer gereserveerd voor onze Vega-VIPs. Via Vegenement hadden zij zich aangemeld om speciaal voor hen een plek te reserveren, om vooral maar niets te missen van de Langste Vegetarische Tafel. Voor een bescheiden bedrag kregen zij een ware Vega-VIP-ontvangst, verzekerden zij zich van een plaatsje aan tafel én kregen zij nog wat leuke extraatjes.
Thuis vega mediterraan nagenieten: recepten
Lekker vegetarisch eten stond ook dit keer weer centraal bij dit evenement. Dit jaar was het menu geïnspireerd door de mediterraanse keuken: veelzijdig en kleurrijk. Van deze vijf heerlijke gerechtjes die ook nog eens helemaal plantaardig waren hebben tenminste 1.950 mensen zitten smullen!
Dat kun je thuis nog eens dunnetjes over doen, want je kunt deze recepten gewoon op onze website vinden. Om het je makkelijk te maken hebben we de recepten opgesteld voor een maaltijd van 2 personen. Ze zijn te vinden in onze receptenmodule.

Bekijk de recepten voor: 

Pasta Pesto
Oranje Salade
Bietensalade
Zomerse Groenteschotel gemixt met fijngehakt
Tzatziki
Het menu maak je echt helemaal af met de verrassende Falafel & Friends van Tivall in de smaken biet, pittig en spinazie.

Hoofdfoto TK Photography

De Langste Vegetarische Tafel werd mede mogelijk gemaakt door: