Floris de Graad

Naam: Floris de Graad
Functie: Directeur

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?
Ik ben de directeur van de Vegetariërsbond. Ik ben het gezicht naar buiten en maak o.a. het beleid.

Wat vind je leuk aan het werk?
Het voeren van debatten en het feit dat we midden in de maatschappij staan.  Het vraagstuk 'vlees' heeft met alle aspecten van het leven raakvlakken. Er is ruimte voor mijn eigen ideeën en het is een heel veelzijdige baan.

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?
Ik heb een gezin en  ben imker, en doe aan sloeproeien.

Wat is jouw vega(kook)tip?
Als ik een (pseudo) graan heb gekookt, zoals rijst, bulger of gierst, dan giet ik dat af in een zeef, zet de zeef weer terug in de pan met de deksel er weer op en het trekt mooi droog, op deze manier plakt het nooit!

Wat is je favoriete gerecht?
Snijbiet met een kaaskorstje en knackebrod kruimels uit de oven.

Welke eet ervaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Ooit gingen we tijdens de vegetarische restaurant week met bekende Nederlanders  naar Chris Naylor van restaurant Vermeer, en dat was wel heel bijzonder wat hij daar deed met groente!

Wil je nog wat kwijt?
Laat iedereen vooral vegetarisch eten. Maak je niet te druk om je voedingsstoffen, als je gezond en gevarieerd eet is er niks om je zorgen over te maken.

Terug naar het overzicht