Daniël Gerritsen


Daniël Gerritsen is expert voeding en gezondheid en medewerker maatschappelijke profilering bij de Vegetariersbond
Naam: Daniël Gerritsen
Functie: Maatschappelijke Profilering en Expert Voeding & Gezondheid

Wat doe je bij de Vegetariërsbond?  
Ik schrijf en update onze kennisartikelen; voer onze campagnes; spreek namens de Vegetariërsbond in interviews, onderzoekstrajecten en op social media; leg verbinding en samenwerkingen met andere organisaties om ons voedselsysteem te verbeteren; ik zorg dat de productielocaties van V-Label producenten zich houden aan onze gemaakte afspraken; en veel meer. 

 

Wat vind je leuk aan het werk?  
Bezig zijn voor de publieke zaak. Door de gevolgen van de dier-industrie pakkend te beschrijven mensen laten inzien dat we beter geen dieren kunnen eten. Bezig zijn om ons voedselsysteem de nodige radicale verandering te brengen om het een toekomst geven. En het is ook een eer om de belangen te behartigen van de 1 miljoen Nederlanders die geen dieren of producten van dieren willen consumeren. 

Wat doe je nog meer in het dagelijks leven?  
Ik geef al zo’n 8 jaar les als yogadocent. Ook ben ik activist en te vinden in wijken, op demonstraties en op kandidatenlijsten onder de vlag van de Socialistische Partij om de wereld een betere plek te maken. 

Wat is je (grootste) hobby?  
Toch wel koken, haha, zoals de meeste collega’s zullen zeggen. Ik ga graag voedselverspilling tegen door met zielige ingrediënten te koken die anderen hadden weggegooid of van restjes weer wat lekkers te maken of anders wat mee te fermenteren. Wat echt niet te eten is beland in mijn wormenhotel. Ik kook ook regelmatig graag voor grote groepen vrienden. Daarnaast tuinier ik graag in mijn balkontuin en alles wat met muziek te maken heeft. 

Wat is jouw vega (kook)tip?  
Een maaltijd vegetarisch en lekker maken is helemaal niet moeilijk! Vleesvervangers zijn heel makkelijk en lekker, maar met peulvruchten, tofu, tempeh, noten of plantaardige zuivel kan je ook allemaal lekkere dingen maken. Proef of het gerecht regelmatig of het een goede smaak heeft, zeker voor je het serveert. 

Wat is je favoriete gerecht?  
Zo veel om uit te kiezen! Ik heb een zwak voor de Italiaanse keuken en daarvan is Melanzane di Parmigiana mijn favoriet (vega uiteraard). 

Wat is je favoriete groente? 
Is knoflook groente? Anders aubergine of witte asperges, maar die zijn altijd maar zo kort beschikbaar! 

Wat wil je nog graag delen met de lezers?  
Wees lief voor elkaar. Blijf kritisch. Verenig je. Wordt lid van verenigingen die de belangen behartigen die jij belangrijk vindt, dat is zo belangrijk! 

Volg mij op LinkedIn 

Naar overzicht medewerkers